De gereviseerde motor van 800 kg wordt in de sleepboot Asathor gehesen. Foto: Leif Erikson
De gereviseerde motor van 800 kg wordt in de sleepboot Asathor gehesen. Foto: Leif Erikson

Waterscouts Leif: Laat de zomer maar komen

Sport

Bij scoutinggroep Leif Erikson wordt hard gewerkt aan het klaarmaken van de boten voor het nieuwe zeilseizoen. Na het schuren en het verven zijn de meeste lelievletten inmiddels weer te water gelaten.

Tegelijkertijd krijgt de sleepboot Asathor een grote opknapbeurt, dat was na 23 jaar trouwe dienst hoognodig. De motor is gereviseerd en geschikt gemaakt voor GTL, een schonere soort diesel. Ook de binnen en de buitenkant, bedrading en dashboard zijn grondig onderhanden genomen. Met veel hulp van de leden en mede dankzij sponsorbijdragen van de Rabobank en Kasteel Metaal kan de boot weer jaren vooruit. 

Zonnepanelen
Daarnaast is de Voorschotense Lionsclub samen met Leif Erikson dit jaar actief met sponsoractiviteiten voor zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, houden de Lions weer de traditionele eendjes race in het Berkhoutpark, waarbij de opbrengst voor de zonnepanelen is. Koop dus allemaal eendjes! Niet alleen zijn er volop mooie prijzen te winnen, het helpt ook Leif met duurzaam opgewekte energie. En kom gezellig kijken op Koningsdag, om 14.00 uur gaan de eendjes los. Meer informatie en eendjes bestellen: https://www.lionsvoorschoten.org/
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 2 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 4 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 4 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 4 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 4 uur geleden 1