<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto's: F. Schonk
Foto's: F. Schonk
Sport

Dames MHC Forescate spelen gelijk

  Sport

Afgelopen zondag speelden de Dames 1 van Forescate hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Dordrecht. Dordrecht stond 2 punten boven Forescate, dus winst zou goed uitpakken voor de Dames. 

De wedstrijd begon en Forescate voelde direct de druk van Dordrecht. Na 10 minuten wat heen en weer gehockeyd te hebben, kreeg Dordrecht een strafcorner. Deze sloegen ze ongelukkig door de benen van Forescate keepster Philique Immink, 0-1. Forescate liet het hierbij gelukkig niet zitten. Na meerdere aanvallen die niet slaagden, kwam de bal van een rebound van de keeper bij Julia Hoekstra terecht. Julia speelde de bal dwars voor het doel waar Esther van Zonneveld klaar stond om de bal in het goal te tikken, 1-1! 

Het ging verder tot de rust redelijk gelijk op. Na de rust bleef Forescate zoeken naar de volgende treffer. Deze viel gelukkig ook, in het derde kwart. Anouk van Zonneveld speelde de bal van buiten het 23 meter gebied naar Fleur Griep in de cirkel die mooi naar buiten vrij liep. Fleur flatste de bal over de keeper heen in de goal, 2-1!
Helaas had Dordrecht ook nog een paar kansen in het derde kwart. Zij kregen een strafcorner, waarbij in de rebound de bal met de bolle kant tegen Anouk haar voet was gespeeld die voor de lijn stond. De scheidsen hadden de eerste overtreding niet gezien, waardoor Forescate een strafbal tegen kreeg. Deze stopte Philique nog bijna, maar de bal verdween toch in het doel, 2-2.

Na de aansluitingstreffer van Dordrecht hadden zij nog twee grote kansen, o.a. een backhand op de paal, die er gelukkig beide niet in gingen. Daarna kreeg Forescate nog een heleboel kansen die er allemaal in hadden moeten zitten, maar het zat niet mee. De goals vielen niet. Einduitslag: 2-2.

Volgende week op 24 november is de laatste wedstrijd voor de winterstop, de dames bezetten nu de 7 plaats in de competitieranglijst en spelen volgende week spelen uit op Pelikaan, de huidige nummer 5 van de poule.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten