Marcel Cramwinckel (wethouder Sport), Pieter van Dijken (voorzitter Voorschoten ’97) en Martijn Schoonhoven (voorzitter Forescate). Foto: gemeente Voorschoten
Marcel Cramwinckel (wethouder Sport), Pieter van Dijken (voorzitter Voorschoten ’97) en Martijn Schoonhoven (voorzitter Forescate). Foto: gemeente Voorschoten

Sportverenigingen Voorschoten meteen in actie

Sport Sport

(persbericht gemeente) Sinds vorige week mogen kinderen en jongeren weer buiten sporten. Maar nog wel met allerlei regels en voorwaarden. Hoe gaat dat in Voorschoten? Marcel Cramwinckel, wethouder Sport, ging langs bij Forescate en Voorschoten ’97.

“Toen de overheid de versoepeling voor kinderen en jeugd aankondigde, zijn onze ambtenaren en de buitensportverenigingen meteen in actie gekomen. De verenigingen namen hun verantwoordelijkheid en hebben plannen gemaakt om de jeugd veilig te laten sporten. Mooi om te zien hoe creatief en voortvarend de verenigingen, ouders en kinderen omgaan met de ruimte én de beperkingen. We houden afstand. We denken om elkaar. Zo kunnen we stap voor stap en met elkaar ‘het nieuwe normaal’ ontwikkelen', aldus Marcel Cramwinckel.

Buiten sporten mag weer
Kinderen tot en met 18 jaar mogen sinds vorige week weer buiten sporten. Vanaf 11 mei geldt dat ook voor volwassenen. Wel moeten de verenigingen en de sporters zich aan allerlei regels en voorwaarden houden. Zo hoeven kinderen onder de 12 jaar onderling geen afstand te bewaren, maar de jeugd tussen 13 en 18 jaar wel. Voor alle buitensporten geldt dat trainen mag, maar wedstrijden spelen niet. Kantines, kleed- en doucheruimtes blijven voorlopig gesloten. Verenigingen laten de kinderen nu bijvoorbeeld in kleinere groepjes wachten in gemarkeerde vakken tot ze het veld op kunnen. Pijlen op de grond geven de looprichting aan. Op deze manier komen de sportende kinderen en hun begeleiders niet -of zo min mogelijk- in contact met kinderen uit andere teams.

Binnen sporten mag nog niet
Samen binnen sporten mag nog niet. Dit geldt voor alle leeftijden. Fitnessclubs, sporthallen en sportclubs blijven dus voorlopig gesloten. Overigens mogen de binnensporters wel buiten sporten. In Voorschoten doen jeugdige boksers en turners dat al. Met een aantal andere binnensportverenigingen is de gemeente in overleg.

Sporten draagt bij aan fysieke en mentale gezondheidVoorschoten is een actief en een sportief dorp met een rijk verenigingsleven. Gemeente en sportverenigingen werken -ook nu- nauw samen om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten. “Sporten is belangrijk, voor de fysieke én mentale gezondheid. Het is dus ontzettend fijn dat we dat nu weer samen mogen doen.” Aldus Marcel Cramwinckel.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 4 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 12 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55