Voorschoten 97 en SEV werden uitgenodigd voor het wandelend football toernooi bij Blauw Zwart in Wassenaar.
Voorschoten 97 en SEV werden uitgenodigd voor het wandelend football toernooi bij Blauw Zwart in Wassenaar. Foto: PR

Voorschoten’97 wint WF toernooi Blauw Zwart

Sport Sport

WF Blauw-Zwart uit Wassenaar bestaat inmiddels ruim een jaar en had WF Voorschoten ’97 en WF SEV uit Leidschendam uitgenodigd om onderling een mini-toernooitje te spelen. De uitgenodigde verenigingen bestaan inmiddels meer dan vijf jaar en hebben meer ervaring in het spelletje. WF staat voor Walking Football. 

We begonnen de vrijdagmiddag met een warming-up van vijftien minuten onder leiding van Gerda. Daarna speelde elk team drie wedstrijden van 20 minuten onder deskundige leiding van drie topscheidsrechters. Hun beslissingen zijn heilig en leverde geen commentaar op. 

Bij het wandelend voetbal ligt de moeilijkheid waar de grens ligt tussen wandelen en hardlopen. Volgens een kenner moet één voet volledig op de grond staan. De teams van WF Blauw-Zwart hadden het idee dat zij meer aan het wandelen waren dan de andere ervaren teams. In het vervolg moet WF Blauw-Zwart ook maar een stapje sneller wandelen. 

De twee teams van WF Blauw-Zwart en WF SEV waren aan elkaar gewaagd. Voorschoten had hun sterkste team gestuurd en haalden met ruime overwinningen de meeste punten binnen. Heppie Blauw-Zwart werd op gepaste afstand tweede. Vermeldenswaard is dat in de teams van WF Blauw-Zwart ook dames voetballen, die zeker niet minder zijn dan de mannen. 

De opzet van het toernooi was echter wie wordt het sportiefste team. De scheidsrechters deelden de teams punten toe. WF SEV kwam met één punt meer dan de overige drie teams als winnaar uit de bus. 

De opzet van wandelend voetbal is nog steeds onderling een lekker balletje trappen en wie nu wint en verliest doet er eigenlijk toe. Doelpunten maken is leuk, maar worden de meesten, op een enkele na, niet meer geteld. 

Na afloop van het toernooi gingen alle vier de teams gezellig in de kantine een drankje doen en werden ze getrakteerd op bitterballen, die werden gesponsord door de Suppoters Vereniging Blauw-Zwart (SBZ). Zo kwam er met de vier teams onderling een gezellig eind aan het eerste georganiseerde toernooi van WF Blauw-Zwart.  

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 14 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 16 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 19 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46