Afbeelding
Foto: VSK

1500 schaatsers op de Voorschotense natuurijsbaan

Sport Sport

De Voorschotense natuurijsbaan ging niet meer dan acht uur open maar trok toch zo’n 1500 schaatsers. Dat meldde penningmeester Fred Hermsen tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zondag van de IJsclub Voorschoten. 

Dit keer niet in het clubhuis maar de receptie werd gehouden in de gloednieuwe ijshal De Vliet op de grens met Voorschoten waar de leden van de ijsclub ook trainen. “Deze hal is nog niet bekend genoegl”, zegt Hermsen. “En dat is jammer want het is fantastisch wat hier is gerealiseerd.”

Al jaren leeft de wens bij de ijsclub voor een skeelerbaan op het weiland aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade. “Dan hadden we twee dagen eerder open kunnen gaan, net zoals Warmond. En je zag dat de ijsbaan een enorme functie biedt in het dorp. Zeker toen de basisscholen eenmaal uit waren, werd het ontzettend druk op de baan. Hier kunnen ze veilig schaatsen, is dat er niet dan gaat de jeugd de slootjes op en dat is niet veilig.”

Eind vorig jaar leek het er op of de skeelerbaan gerealiseerd kon worden maar de raad besloot om eerst een sportaccommodatiebeleid vast te stellen. Het ziet er naar uit dat dat dit jaar gaat gebeuren.

Dankzij de ijshal en de zomeractiviteiten van de club is het ledenaantal flink gegroeid. Zo kwamen er afgelopen maanden alleen al zo’n 50 jeugdleden bij. Dat komt ook door hele enthousiaste vrijwilligers en trainers. Komende 20 jaar gaan we hier ontploffen van het schaatsgenot!”, lacht Hermsen.

Beluister hier het interview met de penningmeester


Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 14 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 14 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 15 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 20 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43