Afbeelding

Terugblik commissie Mens&Samenleving: toegankelijkheid horecapalviljoen Deltaplein

Algemeen

"Het horecapaviljoen op het Deltaplein voldoet aan de vergunningseisen en dan is het moeilijk achteraf te gaan klagen," verzuchtte wethouder Mol afgelopen woensdag. In de commissie Mens&Samenleving werd een motie besproken van GroenLinks waarin wordt gepleit ook de eerste verdieping van het betreffende paviljoen toegankelijk te maken voor mensen die niet kunnen lopen. "Wat wel kan, is dat het college bij volgende vergunningen ondernemers nog eens extra wijst op het belang dat het pand voor iedereen goed toegankelijk moet zijn."

GroenLinks wil met behulp van de motie het college oproepen nog eens met de ondernemer in gesprek te gaan om te bezien of er alsnog een aanpassing mogelijk is. "Het klopt dat er vooraf geen duidelijke afspraken over zijn gemaakt maar wij zouden dat op prijs stellen. Daarnaast moet hier in de toekomst beter naar gekeken worden."

De VVD vindt de motie symphatiek. "Het gaat hier weliswaar niet om een publiek gebouw maar om een particuliere onderneming maar we moeten er wel naar streven dat nieuwbouw zo toegankelijk mogelijk is." De partij oppert om, zoals in het verleden regelmatig gebeurde, de Voorschotense belangenorganisatie voor toegankelijkheid weer eens uit te nodigen. "Zij kunnen ons bijpraten over de huidige en eventuele toekomstige knelpunten in het dorp."

De PvdA steunt deze suggestie maar vindt het jammer dat het college niet in gesprek wil met de ondernemer. "Het is toch een redelijk voorstel? Waarom kun je daar niet over gaan praten? Andersom kloppen ondernemers toch ook bij de gemeente aan als er iets niet goed is gegaan?" Het CDA betreurt de gang van zaken. "Het gaat ons aan het hart dat het zo is gelopen. Natuurlijk kunnen bezoekers die niet op de eerste verdieping kunnen komen een klacht indienen maar wij hadden het graag anders gezien."

Wethouder Mol weerlegde het argument van GroenLinks dat iedereen heeft meebetaald aan het inrichten van het Deltaplein dus ook aan het paviljoen. "De gemeente heeft namelijk niets geïnvesteerd in het horecapaviljoen. De benedenverdieping en het toilet zijn toegankelijk voor mensen met een beperking dus er wordt voldaan aan de eisen." Hij werd daar in gesteund door collega-wethouder Bremer. "Als een vergunning klopt, dan klopt ie. Daar kun je vervolgens niet op terugkomen en de ondernemer alsnog aanspreken." (Tekst: Ineke Kouwenhoven)

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 6 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 7 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 9 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 13 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 13 uur geleden