Foto: Nelleke de Vries
Foto: Nelleke de Vries

Parel van Voorschoten voor mevrouw Knijnenburg-Van der Valk

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Mevrouw M.E. (Riet) Knijnenburg-Van der Valk heeft vrijdag 9 juni de Parel van Voorschoten uit handen van burgemeester Pauline Bouvy-Koene ontvangen. Zij heeft de parel ontvangen vanwege haar jarenlange inzet (ruim 55 jaar) voor de Avondvierdaagse van Voorschoten. De uitreiking vond plaats in de kantine van Voorschoten '97 na afloop van de laatste avond van de Avondvierdaagse 2017.

Mevrouw Knijnenburg-Van der Valk is in de jaren vijftig begonnen bij de wandelclub SVLV (onderdeel van de voetbalvereniging) onder leiding van haar moeder. In 1963 werd de eerste Avondvierdaagse georganiseerd door het toenmalige bestuur. Mevrouw Knijnenburg-Van der Valk deed de 'buitendienst' (pijlen uitzetten enz.). Soms reed zij met de fiets voor de groep uit om de weg te wijzen. 

De Avondvierdaagse van Voorschoten is klein begonnen: in 1966 waren er maar 49 deelnemers. Jarenlang liep een klein groepje deelnemers de Avondvierdaagse maar mevrouw Knijnenburg-Van der Valk heeft het voor elkaar gekregen om een school mee te laten lopen. Zij is daarna naar alle andere scholen gegaan om ze te interesseren ook de Avondvierdaagse mee te lopen, met als resultaat dat nu elk jaar alle scholen uit Voorschoten en een paar uit de Stevenshof meelopen met de Avondvierdaagse van Voorschoten.

Vanaf het eerste jaar heeft mevrouw Knijnenburg-Van der Valk een archief bijgehouden. Zij noteert hoeveel deelnemers er op de verschillende afstanden meelopen en hoeveel kinderen er van de scholen meelopen. Verder heeft zij een plakboek met krantenknipsels van alle jaren. Wil je iets weten over dertig jaar geleden? Ga dan bij haar langs, want zij heeft alle informatie.

De laatste 30 jaar is mevrouw Knijnenburg-Van der Valk, behalve voorzitter van het bestuur, het aanspreekpunt voor de scholen geweest. Zij stuurt met kerst al een kaartje met de datum van de Avondvierdaagse van het komende jaar ter herinnering en kent alle contactpersonen bij naam en gezicht. Verder gaat zij, samen met haar man Bart, alle 15 km lopers een informatieblad bezorgen.

Zonder de inzet van mevrouw Knijnenburg-Van der Valk zou de Avondvierdaagse van Voorschoten al jaren geleden een stille dood gestorven zijn.
Persbericht: gemeente Voorschoten

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 1 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 2 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 22 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren