Afbeelding

Felicitaties aan Briljanten bruidspaar

Algemeen Regio nieuws

Een uitnodiging om als vierde man in te vallen bij een kaartavondje op oudejaarsavond werd de aanleiding voor Piet van Duijnhoven voor een lang en gelukkig huwelijk met zijn grote liefde Sjaan van Lieverloo. Woensdag 12 juli vierden zij hun 65 jarig huwelijk en burgemeester Pauline Bouvy-Koene kwam hen feliciteren!

Meneer en mevrouw van Duijnhoven wonen sinds anderhalf jaar in het verzorgingscentrum Topaz aan de Einsteinlaan in Voorschoten. Beiden komen uit Berghem, dat later Os is geworden. In Voorschoten kwamen zij terecht omdat meneer Duijnhoven, na zijn militaire dienstplicht in Indonesië vervuld te hebben, via het Marine Opleidings Centrum in Voorschoten, beroeps marinier werd. De woningnood was nog groot in die tijd, zij kregen een halve woning toegewezen aan de Bernhardtlaan. 'Wij woonden beneden en hadden een slaapkamertje boven waar onze twee kinderen sliepen. Een ander gezin woonde op de 1e en de zolderverdieping', herinnert meneer zich. Meneer van Duijnhoven heeft een hoop gezien in zijn leven. Moest hij als 14 jarige al van school en aan het werk bij Unox, hij zwaaide uiteindelijk als majoor af bij de Marine. Tijdens zijn diensttijd in  Indonesië was hij  'bottelier', hij zorgde voor de inkoop van de fourage aan boord. 'Ik reisde bij de Marine de hele wereld rond, heen door het Suezkanaal en terug via het Panamakanaal'. Overal maakte hij foto's want fotograferen was zijn grote hobby.
Omdat haar man lange perioden afwezig was, kwam de opvoeding van de kinderen in de eerste jaren voornamelijk op mevrouw Van Duijnhoven neer. 'Het was even wennen toen onze vader na zijn pensioen thuis kwam', vertellen de kinderen. 'Wij waren pubers en opeens kwam er iemand in huis die gewend was de dienst uit te maken en dat dus ook thuis de gewoonste zaak van de wereld vond'. Toch hebben de kinderen uit het gezin Van Duijnhoven, drie dochters en één zoon goede herinneringen aan hun jeugd. 'Onze vader speelde altijd mondharmonica en onze moeder zong veel, zij zat op het zangkoor van de plattelandsvrouwen. Wij zijn opgegroeid met muziek, de hele familie werd lid van de muziekvereniging Laurentius in Voorschoten.
Het is fijn dat meneer en mevrouw Van Duijnhoven hun 65 jarige huwelijksdag samen in hun woonruimte bij Topaz kunnen vieren.  Meneer is 93, mist geen dag het journaal en leest ook elke dag de krant, mevrouw Van Duijnhoven is 85 en geniet zichtbaar van de aandacht. 'We zijn blij dat onze ouders hier goed worden verzorgd', zegt de dochter van het 'Briljante' bruidspaar.

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 5 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1