Afbeelding

Openhuis bij de Volkstuinvereniging

Algemeen Evenementen

Voorschoten -  Op zaterdag 26 augustus van 13.30 uur tot 16.00 uur houdt VTV Voorschoten open huis. Alle belangstellenden, jong en oud, zijn van harte welkom. Naast vrij bezoek van het complex, is een aantal tuinen opengesteld en vinden verschillende activiteiten plaats.

In en rond ons verenigingsgebouw "Het Praethuys" op het Tuinderspad 1 achter Het Wedde staan bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging klaar om er een geslaagd bezoek voor u van te maken. U kunt zelf met behulp van een routebeschrijving een rondwandeling maken, maar u kunt ook aansluiten bij een begeleide tocht onder leiding van een gids. Deze is van 14.00 tot 15.00 uur. Start vanaf Het Praethuys. U kunt langs de route diverse tuinen bezoeken, zoals een prachtige Dahliatuin, een pompoenentuin en een druiventuin/wijnmakerij, maar ook diverse andere moestuinen en/of bloementuinen. Bij deze tuinen is de tuinder aanwezig voor uitleg en toelichting. Samen met uw kind kunt ook een leuke speurtocht volgen. Bij inlevering van het formulier is er kleine verrassing.

Mini-braderie 
Rond het Praethuys is er een mini-braderie waar u informatie kunt krijgen over de vereniging en de mogelijkheden om een tuin te huren. Daarnaast presenteert een aantal van onze tuinders hun producten op een showtafel en kunt u gratis verschillende gerechten proeven. Ook kunt u raden wat de aanwezige reuze-courgette weegt. Degene die het exacte gewicht raadt of het meest dichtbij zit, krijgt een leuk prijsje. Daarnaast is er voor de tuinders zelf de wedstrijd 'wie heeft de grootste en/of de mooiste pompoen'. De uitslagen zijn rond 15.30 uur. Naast eeuwige roem ontvangen de winnaars een oorkonde en eveneens een prijsje.

De Volkstuindersvereniging is een verworvenheid voor de inwoners van Voorschoten die teruggaat tot de tweede wereldoorlog en die ze nog steeds de mogelijkheid biedt tot ontspanning, gezond eten en bewegen en sociaal contact. Daarnaast levert de tuindersvereniging een bijdrage aan het behoud van de bij, de vlinder en vele andere kleinere en grotere insecten en dieren. Ook werkt onze vereniging nauw samen met basisschool Het Kompas in het project School en Tuin waardoor de leerlingen vroegtijdig kennis maken met de natuur, poten, verbouwen en oogsten. Met de Open Dag willen de leden van de Volkstuinvereniging de inwoners van Voorschoten en omstreken kennis laten maken met en interesseren voor de vereniging en de mogelijkheden van tuinieren bij VTV Voorschoten.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 6 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 8 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 10 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 13 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 14 uur geleden