Afbeelding

Massale vissterfte aan Krimkade

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - De gemeente Voorschoten adviseert om voorlopig niet in het water te gaan langs de Krimkade. Door riooloverstort liggen dode vissen in het water langs de Krimkade. Geadviseerd wordt deze vissen niet aan te raken.

Vermoedelijke reden
Door de zeer hevige regenval van de laatste periode is het rioolstelsel vol met water komen te staan. Bij een te groot aanbod van regenwater stroomt het water via zogenaamde overstorten in het oppervlaktewater. Zo wordt voorkomen dat het afvalwater op straat komt.

Dit is dus een noodmaatregel. Als er zo erg veel rioolwater overstort kan dit gevolgen hebben voor de waterkwaliteit. Vissen kunnen hierdoor overlijden. De gemeente en het hoogheemraadschap Rijnland zijn op de hoogte van de dode vissen in het water langs de Krimkade.

Vissen worden opgeruimd
De afgelopen dagen heeft de gemeente vissen geruimd. Een aannemer komt met boot om de laatste dode vissen uit het water te halen. Zaterdag wordt hierop controle uitgevoerd.

Daarnaast plaatst de gemeente borden met "verboden te vissen". Maandag 28 augustus worden de resten van de overstort verwijderd waardoor de waterkwaliteit zich weer kan herstellen. Onderzocht wordt nog of aanvullende maatregelen nodig zijn om de waterkwaliteit te verbeteren.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 2 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 2 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 19 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 23 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren