Afbeelding

Gezellige zaterdag bij de Volkstuin Vereniging

Algemeen Evenementen

Persbericht Volkstuinvereniging Voorschoten

Veel interesse voor Volkstuindersvereniging Voorschoten Onder het genot van een heerlijk zonnetje bezochten afgelopen zaterdag 26 augustus veel geïnteresseerden de open dag van VTV Voorschoten. Er was dan ook van alles te zien en te doen voor wie eens een kijkje wilde nemen of (misschien) interesse had in een tuin.

In en rond verenigingsgebouw "Het Praethuys" op het Tuinderspad 1 achter Het Wedde stonden bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging klaar op een feestelijk versierd terrein om er een geslaagd bezoek voor de bezoekers van te maken.

Chateau les Deux Filles
Men kon met behulp van een routebeschrijving een rondwandeling maken over het complex, maar men kon ook een tocht maken onder leiding van tuinder Henk Hooiveld. Men kon langs de route diverse tuinen bezoeken, zoals een prachtige Dahliatuin, de tuin met pompoenen van kinderen van Het Kompas, de wijngaard van Dick van Stralen van Chateau les Deux Filles, maar ook diverse andere fraaie moes- en/of bloementuinen. De trotse en enthousiaste tuinders waren aanwezig voor toelichting en vragen. In de tuin van mevrouw Koopmans konden bezoekers komen relaxen, meewerken of een belevenisopdracht uitvoeren. Ouders met kinderen konden een leuke speurtocht volgen.

Mini-braderie
Rond het Praethuys was er een mini-braderie met informatie over de vereniging en de mogelijkheden een tuin te huren. Een aantal tuinders presenteerden hun producten op de showtafel en men kon diverse jams, bloemkoolsoep en bietensalade proeven. Voor iedere bezoeker was er een kop koffie of thee of glaasje fris. Er werd flink 'gegokt' bij de wedstrijd 'wat weegt deze reuzecourgette?' en ook de presentatietafel van de schooltuintjes had veel belangstelling. Klapstuk van de middag was de uitslag van de wedstrijd voor de tuinders 'Wie heeft de grootste of de mooiste pompoen?'. Tuinder-jurylid en Van Dommelen had de gewichtige taak een keuze te maken uit een keur aan soorten pompoenen. Die taak vervulde hij met verve. De prijs voor de grootste pompoen ging naar de leerlingen van basisschool Het Kompas die deze reus vorig schooljaar kweekten. De mooiste pompoen was, volgens Van Dommelen 'in al zijn lelijkheid', de wrattenpompoen van Josien Botman. Naast eeuwige roem ontvingen de winnaars een oorkonde en een toepasselijk prijsje.

Informatie Volkstuin huren
Denkt u misschien: 'Zo'n volkstuin, dat is misschien wat voor mij?', neem dan contact op met Marion van Dongen van de VTVV. Zij geeft u geheel vrijblijvend informatie over de mogelijkheden en voorwaarden voor het huren van een tuin. Ook kan zij u een inschrijfformulier of informatiefolder toesturen. Het e-mailadres is: ledavt@outlook.com.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 11 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 15 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 17 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 17 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 18 uur geleden