Topbluesband Barrelhouse - Edison winnaar 2017, staat in het hoofdprogramma. Foto: Vsk
Topbluesband Barrelhouse - Edison winnaar 2017, staat in het hoofdprogramma. Foto: Vsk

Bluesavond in het Cultureel Centrum

Algemeen

Na het succes van hun eerste uitverkochte bluesavond organiseert de Stichting VoorschotenBlues op zaterdag 16 december opnieuw een muziekavond met een héél interessante line-up.

door: Nico Fennes

Voorschoten - VoorschotenBlues is trots dat zij de topbluesband Barrelhouse - Edison winnaar 2017 – in het hoofdprogramma heeft staan met als support act de CajunWaterboys, een - voor deze avond - unieke samengestelde formatie van ervaren bluesartiesten.

Barrelhouse
Het zijn niet alleen de bekende rockbands, als de Rolling Stones en de Golden Earring, die een leven lang op de planken staan, ook in de blueswereld zijn er echte blijvers en Barrelhouse is daar een typisch voorbeeld van. In de jaren '70 deden zij Voorschoten al aan met optredens in het toenmalige Lindehoeve Jongerencentrum. Met een korte adempauze in de jaren '80 maakt Barrelhouse meer dan 40 jaar deel uit van de top van de Nederlandse blues en wel in nagenoeg deze ongewijzigde samenstelling: Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Guus LaPorte (gitaar), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas en accordeon).
Met meer dan 2000 concerten in 40 jaar heeft Barrelhouse wel een heel bijzondere staat van dienst. In '79 en '04 stonden zij op het North Sea Jazzfestival. In '12 roept de Dutch Blues Foundation Tineke Schoemaker uit tot de nummer één blueszangeres van Nederland en wordt Barrelhouse geselecteerd voor de Dutch Blues Hall of Fame. Meer dan 15 albums en een DVD zijn uitgebracht. Plaatopnames waren er met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi. En dan last but not least: Barrelhouse is winnaar van de Edison Jazzism Publieksprijs 2017. Die laatste prijs vanuit de platenbranche voor het album 'Almost There', dat tegen de trend van de gangbare opnametechnieken (zonder koptelefoons) is opgenomen. Tineke Schoemaker zingt blues met warmte, emotie en diepgang. 16 December staat zij met Barrelhouse in het Cultureel Centrum (CC).

CajunWaterboys
Art Bausch, die ons 12 mei jl. in het CC op zijn drums vermaakte met Blue Planet, is op zoek gegaan naar een passende support act bestaande uit een unieke combinatie van jong en ervaren bluestalent. Variërend van 25 tot 66 jaar lopen de leeftijden dan ook nogal uiteen en dat komt de bluessound van de CajunWaterboys, zoals deze combinatie heet, alleen maar ten goede. De vijf leden van dit eenmalig optreden hebben allen faam en naam gemaakt in de bluesscene door het winnen van awards of het behalen van nominaties. Ronnie Guérin (gitaar) en Vinnie Guérin (staande bas), beiden van de Sugar Boy and The Sinners, Thomas Toussaint (zang en mondharmonica) van de rhythm&bluesband met gelijke naam, Little Steve (zang en gitaar) van Little Steve and The Big Beat en natuurlijk Art Bausch (drums) o.a. van Johnny FeelGood.

Stichting VoorschotenBlues
Met het organiseren van live optredens geeft Stichting VoorschotenBlues uiting aan liefde voor blues en rockmuziek. Dat doen zij door aansprekende Nederlandse bands van toen en nu op het podium te brengen. Zij organiseren zonder enig winstoogmerk en maken daarmee het bijwonen van muziekavonden toegankelijk voor iedereen. Zaterdag 16 december vanaf 20:00 uur in het Cultureel Centrum. Kom genieten van Barrelhouse en de CajunWaterboys! Tickets zijn voor een kleine prijs te bestellen via www.voorschotenblues.nl

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 1 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 3 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 5 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 8 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 9 uur geleden