Afbeelding

Tijger komt voorlezen!

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Vol spanning zaten de peuters van Vrouw Holle in een kring te wachten wie er zou komen voorlezen tijdens het 'Nationale Voorleesontbijt'. Groot was hun verbazing toen er een tijger binnenkwam en middenin de kring ging… liggen. Gelukkig werd de tijger weer wakker om voor te lezen uit "Ssst! De tijger slaapt". Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, en verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. 

Onder het genot van een krentenbol, luisterden de kinderen naar het verhaal. Tijdens het voorlezen beeldde de tijger het verhaal uit; de tijger lag lekker te slapen, maar zijn vriendjes vos, muis, schildpad, kikker en ooievaar wilden erlangs. Maar tijger lag in de weg. Wat nu? Kikker kwam met een briljant idee, we gaan aan een ballon hangen en dan vliegen we over de tijger heen. Zo gezegd, zo gedaan. De kinderen hebben de dieren goed geholpen door heel hard te blazen. Het was een spannend verhaal, met een feestelijke afloop. 
 
Ieder jaar vindt er een 'National Voorleesontbijt' plaats in januari en ook bij Trias Kinderopvang wordt er iedere dag voorgelezen.  Er is ook een Peuterclub met speciale activiteiten voor de peuters en wordt er veel aandacht besteed aan natuurbeleving en bewegen.

Meer info: www.triaskinderopvang.com
 

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 1 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 3 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 4 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 8 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 8 uur geleden