Liesbeth Stroes op haar vast plek achter in de winkel, vanaf 24 februari verkoopt zij haar kunst via haar website www.kunstig.eu. Foto: Vsk
Liesbeth Stroes op haar vast plek achter in de winkel, vanaf 24 februari verkoopt zij haar kunst via haar website www.kunstig.eu. Foto: Vsk

Kunstig gaat dicht maar www.kunstig.eu blijft bestaan!

Algemeen Ondernemer in beeld

Ga je een eigen zaak beginnen dan is dat een hele stap, daar moet je goed over nadenken. Ga je een eigen zaak na 10 jaar beëindigen, daar kan je wakker van liggen...

door: Redactie

Voorschoten - Toch heeft Liesbeth Stroes nu echt de stap genomen, per 24 februari gaat de deur van haar Galerie Kunstig in de Voorstraat definitief op slot. 'Het is een hele beslissing geweest en ik zal zeker ook momenten van spijt krijgen maar deze deur dicht doen, betekent dat er andere deuren weer opengaan. Ik ben de winkel met veel enthousiasme begonnen. Het was een mooie manier om mijn eigen beelden en sieraden op deze manier te kunnen verkopen. Maar gaande weg kreeg het werk in en aan de winkel de overhand. Met mijn eigen gemaakte sieraden kreeg ik de winkel niet meer vol, dus moest ik ook sieraden gaan inkopen. Dat betekende dat ik steeds minder tijd kreeg om te beeldhouwen en zelf sieraden te maken. Uiteindelijk heb ik in overleg met mijn echtgenoot de knoop doorgehakt, het pand wordt verkocht en mijn sieraden, keramiek en beelden zijn voortaan alleen op mijn website www.kunstig.eu te koop.

Liesbeth zal het contact met 'winkelend Voorschoten', missen. Mensen die even kwamen binnenlopen, ook al was het alleen om te kijken, maakten het voor mij gezellig in de winkel. In de afgelopen 10 jaar heb ik een vast klantenbestand opgebouwd die ik veel dank wil zeggen. Ik hoop ze nog even de hand te kunnen schudden op 24 februari.

Op de website van Liesbeth zullen dus tegenwoordig haar nieuwe creaties te zien en te koop zijn. 'Mensen kunnen op afspraak bij mij thuis komen en indien gewenst kan ik ook de aankopen toesturen'.

Iemand die haar hele leven creatief is geweest, aanvankelijk als modeontwerpster, daarna heeft zij een grafische opleiding aan de Vrije Academie gevolgd, gaat natuurlijk niet met de handen over elkaar zitten. Nee, het borrelt al weer van de ideeën bij Liesbeth, 'samen met mijn dochter die fotografeert richt ik huizen in en doe ik ook verkoopstyling daar ga ik mij nu meer op toeleggen. En heerlijk dat ik nu meer tijd krijg om te beeldhouwen!', klinkt het enthousiast.

Galerie Kunstig is tot en met 24 februari op vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 17.00 uur open. De sieraden en kunstvoorwerpen in de winkel zijn nu met korting te koop tot wel 50% van de oorspronkelijke prijs.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 45 minuten geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 2 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 4 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 7 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 8 uur geleden