<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ondernemer in beeld

Meesterkok Kelvin Lin verlaat Voorschoten

De Voorschotense Krant komt maandag 14.5 online, maar hier vast een voorproefje!

De schrik zal menig culinaire liefhebber in Voorschoten en Wassenaar om het hart slaan bij het lezen van deze kop maar het is toch echt waar. Na vele zakelijke aanbiedingen afgeslagen te hebben, heeft de meesterkok nu een prachtig aanbod gekregen en geaccepteerd. Hij gaat uit Voorschoten vertrekken. Wanneer? Zodra hij een juiste overname kandidaat voor zijn lunchroom gevonden heeft.

Voorschoten - 'Pijn in het hart?, ja eigenlijk wel', peinst Kelvin. 'Zelf had ik nooit durven voorspellen dat Nayolie zo'n succes zou worden. Vorig jaar benaderde de nieuwe Chinese eigenaar van kasteel De Wittenburg in Wassenaar mij al, om op het kasteel een gezamenlijk nieuw concept te beginnen. Na afwegingen heb ik dit afgeslagen, vanwege drukte met Nayolie. Deze nieuwe uitdaging kan ik echt niet afslaan.'
Kelvin is als 36-jarige de jongste kok van de IACC(Aziatische equivalent van SVH Meesterkok). Hij is van Chinese afkomst maar groeide op in Groningen. Op zijn 15e ging Kelvin aan de slag in de keuken in het restaurant van zijn ouders. Kort daarna vertrok hij naar Azië om meer werkervaring op te doen. Hij werkte in gerenommeerde sterrenzaken in Singapore en Japan. Na zijn terugkomst nam hij het restaurant van zijn ouders over in het Noord -Hollandse plaatsje Nieuwe Niedorp, genaamd Red Chilli. Dat werd een groot succes met hoge beoordelingen in de Michelingids, Lekker, Gault Millau, Grootspraak, Telegraaf en Volkskrant. In 2013 werd hij uitgekocht en nam een kleine pauze. In Voorschoten vond hij het kleine pandje tegenover de kerk en vernoemde het naar zijn vrouw Nayolie. 'Klein? Ja, heel klein is het hier. Ik kwam ook als een vreemde eend in de bijt. In het begin kwamen mensen wantrouwend binnen. Dit kon toch niet iets zijn? Maar zodra je de eerste 'tik', het eerste gerecht, uitdeelde, werd het stil en kwamen de reacties. Heb je dit heerlijks hier in dit kleine keukentje klaar gemaakt?, vroegen ze ongelovig en genoten. Die reacties vind ik nog steeds gaaf!'
Naast Nayolie startte de meesterkok met catering/private dining en Dinner by Kelvin Lin (vrijdag &zaterdagavond). Van hapjes/ amuses/ sandwiches tot aan diner aan huis 'Dan ga ik naar de gasten toe en kook daar het diner. Ik heb voor hele bekende gasten in Nederland mogen koken. Wie? Daar heb ik een geheimhoudingsverklaring voor moeten tekenen, hou het er maar op dat je het niet bekender kunt hebben', lacht hij. 'Vooral Wassenaar ging echt op tilt. De reserveringen en alle 'Dinner by Kelvin Lin' die nu al staan voor het jaar maak ik allemaal af, ook als er een vervanger voor de lunchroom komt. Voorgaande jaren waren de vrijdag/zaterdagavond diners bij mij op het Kerkplein, sinds dit jaar worden de diners op bijzondere locaties in de omgeving gehouden. Gasten weten wanneer ze gereserveerd hebben en één dag van te voren krijgt men de locatie en tijdstip te horen. Privé diners op andere dagen is vooralsnog te boeken voor thuis/ locatie/ bedrijf bij Kelvin.
Maar: geen zelfgepekelde ham van Rubia Gallega rund meer, de Blaauwvintonijn, het Japanse Hida gyu-rund of de verrukkelijke maar vooral verrassende en zalige bonbons meer. Het hoofdstuk Voorschoten is dicht. 'Zeg nooit nooit', zegt Kelvin. 'Natuurlijk ga ik het missen. We hebben een grote wachtlijst voor de diners en wellicht kan dat onder mijn supervisie in de toekomst nog doorgaan bij een collega.'
Vorig jaar is Kelvin nog toegelaten tot Euro-Toques, de organisatie van professionele koks in Europa die duurzaam en ambachtelijk werken met aandacht voor streekproducten en kwaliteit. 'Echt een hele eer', vindt Kelvin. Vanwege extreme drukte was vorige week dinsdag pas de officiële inauguratie met loco burgemeester Nanning Mol en het voltallige internationale bestuur.'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten