Afbeelding

Mooie plaats 12 voor Voorschoten op Elsevierranglijst meest gezonde gemeenten

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - De nieuwe ranglijst Elsevier Weekblad is verschenen met deze keer een ranglijst van de meest gezonde gemeenten. Voorschoten staat op de 12e plaats en heeft Oegstgeest laten voorgaan op een 6e plaats en is Wassenaar voorbij dat op de 12e plaats staat.

Onder gezondheid vallen enerzijds resultaatindicatoren (zoals de gemiddelde levensverwachting en de tevredenheid met de gezondheid) en anderzijds indicatoren die iets zeggen over een gezonde levensstijl (zoals sporten, bewegen, roken en overgewicht) zo vermeldt het Bureau Louter.

Bureau Louter onderzoekt elk jaar in opdracht van Elsevier Weekblad welke gemeenten de beste mix van wonen, werken, winkelen, onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, rust en ruimte bieden.

Ook goed om te weten dat in de ranglijst 'Hoogste luchtverontreiniging gemeenten' Voorschoten op plaats 201 van de 371 onderzochte gemeenten staat!

Kijken we naar de ranglijst Brede welvaart, dan staat Voorschoten op een 24e plaats, terwijl Wassenaar op 9e en Oegstgeest op de 42e plaats staat.

Voorschoten op de 11e plaats gemeentes waar het het best wonen is.
Bij het onderzoeken worden 12 onderdelen betrokken:  onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte, arbeidsmarkt, bereikbaarheid. Voorschoten scoort op alle onderdelen goed, uitzondering vormt de score op Rust en Ruimte, dit vanwege de bevolkingsdichtheid en de konsekwenties daarvan op de verkeersdrukte.
Op de ranglijst van de gemeente waar het het best wonen is staat Wassenaar op plaats 6 en Oegstgeest op plaats 7.

Bron: Bureau Louter

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 10 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 11 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 13 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 17 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 17 uur geleden