<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Voorschotenaar Justin Wevers is op zijn fietstocht door Europa tijdelijk gestrand op het prachtige eiland Elba. Foto: PR
Voorschotenaar Justin Wevers is op zijn fietstocht door Europa tijdelijk gestrand op het prachtige eiland Elba. Foto: PR (Foto: Marjolein Altena)
natuur

Fietsende Justin is heerlijk 'gestrand' op Elba

Een update gemist de afgelopen maand, tja dat klopt. Mijn oprechte excuses, ik ben wat verlaat, en dat heeft een goede reden. Ik ben namelijk tijdelijk gepositioneerd. Dat klinkt officieel hè, het betekent dat ik alweer ruim een maand bivakkeer op het mooie Elba. Een ware parel, een eiland voor de kust van Italië in de Middellandse Zee. Je kunt in het noorden van het eiland bij mooi weer Corsica zien liggen en in het oosten zie je de haven van Piombino op het vaste land.

door Justin Wevers

Voorschoten/Elba - Je vraagt je misschien af hoe ik hier ben beland en waarom ik hier inmiddels al zo'n lange periode ben? Tijdens mijn verblijf in Pisa, wat overigens een mega leuke stad is, echt een aanrader, kwam ik in contact met een Italiaanse fietsfanaat. Hij zei: ''Man als ik jou was zou ik de eilanden gaan fietsen en het vaste land laten voor wat het is. De eilanden vind je vast geweldig.' Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld want als een Italiaan dat zegt dan moet dat een reden hebben. Hij vertelde me vol passie over Elba, Sardinië en Sicilië. Ik werd er reuze enthousiast door, ben altijd al een liefhebber geweest van eilanden, de sfeer is daar toch net altijd wat relaxter dan op het vaste land, het briesje van de zee, het is er gewoon echt anders.

Niet te veel gewikt en gewogen, ik leer het echt en besloot koers te zetten naar Piombino en aansluitend de boot te pakken naar Elba. Ik heb natuurlijk wat research gedaan over het eiland en kwam via Airbnb uit bij een leuke betaalbare plek aan de westkant van het eiland, onderdeel van Elba Travels.Geïnteresseerd als ik was deed ik ook wat research naar het bedrijf zelf. Blijkt een Nederlands bedrijf te zijn en het zo bekijkend vond ik het echt een tof concept. Wie niet waagt wie niet wint, dus ik heb een mail gestuurd om contact te maken en te zien of ik daar eens kan mee snuffelen om wat ervaring en kennis op te doen over deze branche. Na kort en leuk mail contact met de eigenaresse was ik van harte welkom om eens een weekje mee te snuffelen. Nou en zo gaat het dan. Dat weekje is nu ruim 4 weken geleden en inmiddels ben ik hier werkzaam als Social Media manager bij Elba Travels voor het lopende seizoen.

Het is een heerlijke plek om langer te verblijven. Na een aantal verregende weken waarin mijn kleine tentje en matje bijna wegdreven heb ik nu een fijne wat grotere tent waar ik zowaar weer op een echt matras slaap en in kan staan. Het voelt voor mij al direct als een lekker klein huisje en meer heb ik ook echt niet nodig. De weken vullen zich met mega toffe activiteiten als zeilen, mountainbiken, hiken , klimmen en we sluiten de dag vaak af met een lekker verfrissend biertje op het gezellige kamp.

Ik heb steeds gezegd, ik blijf waar ik me goed voel en na een korte periode wist ik dat dat hier zo voelt. Hier voel ik het pure leven. Ik ga er vanuit dat ik tot eind augustus zeker zal blijven. Ik fiets zeker ook nog wel wat op het eiland maar vergeleken met alle kilometers is dit niet noemenswaardig. Edoch dat neem ik graag voor lief. Er is van alles moois voor in de plaats. Zo heb ik inmiddels al een aantal keren de Mount Capanne beklommen. Super gaaf en natuurlijk de zware route. En deze zomer gaat vast genoeg leuke en mooie momenten brengen!
De komende periode is er geen krant, dan gaan de meesten van jullie vast vakantie vieren. Wie weet tref ik iemand van jullie op Elba. En zodra ik weer on the move ben zijn jullie uiteraard de eersten die van mij horen! Ik wens jullie allemaal een zeer toffe zomer toe en wie weet tot in Elba? Ciao!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten