<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Bjorn Velt
Foto: Bjorn Velt
Sport

ROW 2018, een groot succes!

Voorschoten - Alle ingrediënten voor het succes waren aanwezig op de Rijnlandse Onderlinge roeiWedstrijden op de Vliet bij Voorschoten! Zon, gezonde strijd, sportiviteit, gezelligheid, enthousiast aanmoedigend publiek, een mix van nieuwe en ervaren leden en heerlijk eten!

Elk jaar organiseert Roeivereniging Rijnland rond de oprichtingsdatum 3 juli activiteiten. Vrijdagavond 6 juli 2018 was het zo ver: ROW 2018! Onderlinge roeiwedstrijden voor ervaren en onervaren leden, met aansluitend een Indiaas buffet.

Om 17.00 kwamen de eerste mensen binnen en rond 17.30 werd iedereen welkom geheten door de voorzitter Evert Gianotten. De ruim 50 roeiers waren ingedeeld in het rode of gele team. Per team was er een teamcaptain benoemd, die samen met zijn team een strategie bedacht om de winst te behalen. De boten werden buiten gelegd en het roeispektakel kon beginnen! Er waren 3 heats, waarbij allereerst de skull-8 (8 roeiers met elk twee riemen en een stuurman) en board-8 (8 roeiers met elk 1 riem en een stuurman) van start gingen en daarna de vieren (boten met 4 roeiers en een stuurman). De boten met een mix van ervaren en onervaren roeiers moesten naast elkaar een afstand afleggen van 300 meter. En wat was het spannend! Het was mooi om te zien, dat iedereen er nog een schepje bovenop deed, zodra de finish met een juichende menigte in het vizier kwam!

Voor de uitgeputte roeiers, het inmiddels schorre publiek en alle vrijwilligers was er na de wedstrijden een heerlijk Indiaas buffet met een voorgerecht, hoofdgerechten en een nagerecht, waar ruim 80 mensen van hebben genoten en meerdere keren hebben opgeschept. Tijdens het eten werd men steeds onrustiger, want wie had er nu gewonnen? Met een uitslag van 6 gewonnen wedstrijden tegen 4 had het gele team gewonnen! Zij mochten champagne verdelen onder de teamleden.

En zo kwam er een einde aan een geweldige avond, waarbij vele leden weer heel veel nieuwe mensen hebben leren kennen!

Mede door de mensen in de sloepen, die het geduld hadden om eerst wedstrijdboten voorrang te verlenen, de roeiers en alle enthousiaste vrijwilligers is ROW 2018 een groot succes is geworden!

Tekst: Moniek van Hulzen


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten