Afbeelding

Voorschotenaar vast voor mishandeling hulpverlener

Politie 112

Een 20-jarige Voorschotenaar is maandag in Leiden opgepakt voor mishandeling van ambulancepersoneel en vernieling van een ambulance. Dat meldt het Leidsch Dagblad. https://www.leidschdagblad.nl/

Toen de ambulance maandagochtend vroeg voor een melding naar de Smellekenhorst in Leiden reed, sprak de Voorschotenaar het personeel agressief aan omdat hij vond dat het te lang had geduurd voordat de ambulance er was. 

Het personeel vertrouwde de zaak niet en deed de deuren en raampjes dicht waarop de Voorschotenaar één van de ruiten in sloeg. Een van de inzittende raakte daarbij gewond door glassplinters. Het personeel belde de politie die de 20-jarige daarop aanhield. Het slachtoffer waarvoor de broeders kwamen moest wachten op een volgende ambulance. 

De Voorschotenaar zit nog steeds vast en wordt donderdag 24 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij kan een flinke straf tegemoet zien voor geweld tegen hulpverleners. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 10 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 14 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 15 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 15 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 17 uur geleden