De expositie wordt geopend door kunstenares Agnieta van de Kunstgroep en Sandra Sietsema coordinator van Jansland. Foto: Vsk
De expositie wordt geopend door kunstenares Agnieta van de Kunstgroep en Sandra Sietsema coordinator van Jansland. Foto: Vsk

Het theehuis Jansland is weer open!

Algemeen

De deuren zijn weer open bij het Theehuis Jansland dat zo prachtig is gelegen in het Park Rosenburgh.

Het Theehuis biedt werkervaringsplaatsen aan jongvolwassenen met een autistische stoornis, een spraak-taal stoornis of een lichamelijke handicap, zodat zij dankzij de begeleiding van vrijwilligers werkervaring kunnen op doen.

Sandra Sietsema is coördinator voor het theehuis en werkzaam bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Hier worden mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap begeleid om zo zelfstandig mogelijk te leven. Op Ipse de Bruggen is een creatieve werkgroep, de Kunstgroep, waar prachtige schilderijen worden gemaakt. Sandra heeft de Kunstgroep uitgenodigd om bij Theehuis Jansland te komen exposeren.  Onlangs werd deze expositie, ter gelegenheid van het weer open zijn van het Theehuis, officieel geopend door Sandra en Agnieta één van de leden van de Kunstgroep van Ipse de Brugge. 'Ik ben zeer vereerd dat wij hier zijn uitgenodigd zodat wij kunnen laten zien wat wij kunnen', zegt Anita. De leden van de Kunstgroep laten vervolgens zien hoe creatief ze zijn en gaan aan de slag met het versieren van cupcakes.

De schilderijen die door de kunstenaars van de kunstwerkgroep van Ipse de Bruggen zijn gemaakt blijven voorlopig hangen in het theehuis. 'Er is veel belangstelling voor. We hebben een aantal schilderijen die al zijn verkocht vervangen door nieuwe', zegt Sandra.

In het theehuis worden gemiddeld 2 leerlingen per dag begeleid door vrijwilligers. Zij doen ervaring op in de bediening en in de keuken waar de inmiddels bekende appeltaart van Jansland wordt gebakken en heerlijke broodjes worden bereid.  'Wij hebben een nieuwe kaart, waar ook de hightea weer op staat, hiervoor moet men wel van te voren even reserveren', vertelt Sandra en voegt er aan toe dat binnenkort ook het logo en de website van Jansland wordt vernieuwd'.

Wat niet nieuw is, is dat Jansland nog steeds op zoek is vrijwilligers voor de begeleiding van de leerlingen en ook aanvulling van het bestuur is van harte welkom. Wie interesse heeft kan zich melden via de website www.theehuisjansland.nl.

Marijke, één van de leden van de Kunstwerkgroep bij haar schilderij. Foto: Vsk
Jansland heeft een nieuwe kaart maar de zelfgebakken taarten zijn er nog steeds. Foto: Vsk
Cupcakes versieren. Foto: Vsk

Nieuws overzicht

Afbeelding
Antieke muziektent afgeschreven, flinke kritiek op nieuwe tent 12 uur geleden 3
Afbeelding
15 mei Buitenspeeldag in de Willem de Zwijgerlaan 12 uur geleden
De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 27 apr, 21:50
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.
Team Freek van Os en Roestige Rammers winnen touwtrekken 27 apr, 21:23
Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 27 apr, 13:41