Foto: Marcel van Hoek 
Foto: Marcel van Hoek  Foto: Marcel van Hoek 

BLOEMEN'in ''Galerie Biep"in Voorschoten

Cultuur

Voorschoten - Afgelopen vrijdag 6 september werd de expositie van Botanisch kunstenaar Janneke van Laar–Huijser met als titel 'natuurlijk….BLOEMEN' in ''Galerie Biep" in Voorschoten geopend. 

Janneke is werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Veel collega's van deze vereniging, evenals haar cursisten waren bij de opening aanwezig. 

28 botanische aquarellen worden er tot 29 oktober aanstaande tentoongesteld in een mooie presentatie, die iedere bezoeker van de bibliotheek zal verwonderen. Natuur van dichtbij, kan zo mooi zijn. 

Het tekenen en schilderen van bloemen en planten is al jaren een passie van Janneke. Evenals het wandelen in bos en duin om op zoek te gaan naar een bijzonder bloeiend plantje, vruchten of bladeren.?Dat daar het contact met Dunea is ontstaan is een logisch gevolg. Ook zij werden vertegenwoordigd bij de opening. 

Janneke neemt de kijker mee in een wereld, die zo bijzonder is maar waar we te vaak geen oog voor hebben.  

Haar werken werden al eerder in grote musea in Nederland, Engeland, Rusland, Duitsland en Italië tentoongesteld. 

In samenwerking met de bibliotheek Voorschoten geeft Janneke in november een cursus botanisch tekenen in het leslokaal van de bibliotheek. U kunt zich opgeven via de bibliotheek. 

Leuk om te weten dat Janneke met deze expositie weer terug is in haar oude lagereschool aan de Wijngaardelaan 4 in Voorschoten, waar zij als 6 jarige haar eerste tekeningen maakte. 

Botanische kunst is een oud ambacht, dat u nu in  "Galerie Bieb" kunt bekijken, waar het uitmuntend tot zijn recht komt.  Botanische tekeningen worden al eeuwen wereldwijd gebruikt voor onderzoek. Ook het nieuwe Museum Naturalis en Museum Boerhave in Leiden beschikken over een afdeling, waar deze vorm van tekenen wordt gepresenteerd. 

Op de website jannekevanlaar-huijser.nl vind u meer informatie, over cursussen, lezingen en foto's van de opening van deze interessante expositie. 

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 1 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 1 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 22 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 23 uur geleden