<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Marie Dupuydt tijdens het NK 2019
Marie Dupuydt tijdens het NK 2019 (Foto: Rob de Ruiter)

Tafeltennisvereniging Scylla met NK-goud klaar voor eredivisie

Leiden - De tafeltenniscompetitie gaat weer van start.
Met twee teams in de eredivisie heeft ook Scylla zich de afgelopen tijd goed voorbereid. Op het Nederlands Kampioenschap voor B-spelers liet in ieder geval Marie Depuydt afgelopen week zien dat ze er helemaal klaar voor is. Zij won in Schiedam twee keer goud. In het enkelspel had de Leidse verdedigster alleen in de eerste games nog wat moeite met haar tegenstandster Anna Peters. Na de eerste game met 14-12 verloren te hebben pakte Depuydt de tweede game met 12-10 om daarna de klus te klaren met 11-7 en 11-8. In het dubbel won Depuydt haar titel door in de finale met teamgenoot Kim Hergelink vrij eenvoudig Inge van der Gaag en Nadia Huizer opzij te zetten (11-7-, 11-9, 11-8). Met de titels op zak is er natuurlijk alle reden om vol vertrouwen naar de eredivisie uit te kijken. Samen met teamgenoten Esmee van Marwijk en Isabelle Tegelaar moet het Scylla Damesteam in staat zijn om zich bij de besten te scharen.

Voorschotense Kim Vermaas komt uit in mannencompetitie
Nederlands team speelster Kim Vermaas uit Voorschoten maakt officieel ook deel uit van het team, maar zal zich net als afgelopen seizoen vooral concentreren op de mannencompetitie. Samen met Kazeem Nasiru, Olivier Altenburg en Gerard Bakker Jr. Olivier is de doelstelling een plek in de play-offs. Hierbij zal het team ook een nieuw gezicht verwelkomen. De jonge Belg Jasper Merckx is aangetrokken als vervanger van Merijn de Bruin. Merckx is een aanvaller met een sterke backhand, die ongetwijfeld voor veel spektakel gaat zorgen.

Zondag 15 september openingswedstrijd 
De eerste kans om de eredivisie teams in actie te zien is op zondag 15 september. Dan spelen om 13.00 uur beide teams hun openingswedstrijd thuis in het Scylla Tafeltenniscentrum. Het damesteam ontvangt dan de Nederlands kampioen van afgelopen jaar, Heerlen Lybrae. Het herenteam gaat de strijd aan met Salamanders. De toegang is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten