<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Wethouder Lamers: 'Zonder kruiwagens zijn we niets!'

'Zonder die kruiwagens zijn we niets', grapte wethouder Monique Lamers vanmiddag tijdens de natuurwerkdag in de Natuurspeeltuin Voorschoten. Zo'n 30 ouders en kinderen, inclusief de wethouder, waren gekomen om de natuurspeeltuin klaar te maken voor de winter. Die kruiwagens kwamen zeker goed van pas. 

Dit jaar wordt de 19e editie van de Natuurwerkdag gehouden. Het thema was 'biodiversiteit'. Het verlies aan biodiversiteit (de afgelopen decennia ruim 70%) is een grote zorg. Voor de natuurspeeltuin was het de eerste, maar zeker niet de laatste, Natuurwerkdag. En er stond veel op het programma. Naast de nodige onderhoudswerkzaamheden werden er ruim 2150 bollen van biologische crocussen en andere voorjaarsbloeiers geplant. In het voorjaar ontstaat er dan een mooie slinger door de boomgaard waar bijen en andere insecten van zullen smullen. Er is ook een nieuw rolstoel- en wandelwagenvriendelijk pad naar de bijenstal aangelegd, zodat álle bezoekers de honingbijen van dichtbij kunnen bekijken.

Speciaal was het planten van een grote walnotenboom door de kinderen die vorig jaar hun Eerste Heilige Communie deden. In plaats van cadeautjes kregen ze geld dat ze bij elkaar legden voor de boom. Hovenier Patrick van Rij zorgde voor de rest. 

De natuurspeeltuin is ook in de winter geopend. Meer informatie is te vinden op www.natuurspeeltuinvoorschoten.nl


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten