Afbeelding

Wethouder Lamers: 'Zonder kruiwagens zijn we niets!'

Algemeen Regio nieuws

'Zonder die kruiwagens zijn we niets', grapte wethouder Monique Lamers vanmiddag tijdens de natuurwerkdag in de Natuurspeeltuin Voorschoten. Zo'n 30 ouders en kinderen, inclusief de wethouder, waren gekomen om de natuurspeeltuin klaar te maken voor de winter. Die kruiwagens kwamen zeker goed van pas. 

Dit jaar wordt de 19e editie van de Natuurwerkdag gehouden. Het thema was 'biodiversiteit'. Het verlies aan biodiversiteit (de afgelopen decennia ruim 70%) is een grote zorg. Voor de natuurspeeltuin was het de eerste, maar zeker niet de laatste, Natuurwerkdag. En er stond veel op het programma. Naast de nodige onderhoudswerkzaamheden werden er ruim 2150 bollen van biologische crocussen en andere voorjaarsbloeiers geplant. In het voorjaar ontstaat er dan een mooie slinger door de boomgaard waar bijen en andere insecten van zullen smullen. Er is ook een nieuw rolstoel- en wandelwagenvriendelijk pad naar de bijenstal aangelegd, zodat álle bezoekers de honingbijen van dichtbij kunnen bekijken.

Speciaal was het planten van een grote walnotenboom door de kinderen die vorig jaar hun Eerste Heilige Communie deden. In plaats van cadeautjes kregen ze geld dat ze bij elkaar legden voor de boom. Hovenier Patrick van Rij zorgde voor de rest. 

De natuurspeeltuin is ook in de winter geopend. Meer informatie is te vinden op www.natuurspeeltuinvoorschoten.nl


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00