<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Oud Voetballer Remco Boere en Marcel Wagenhuis starten VT Meiden Voetbal Academie bij Voorschoten '97.

Zie voor interview Remco Broere: https://youtu.be/5lA9eX9u7B4

Voorschoten - Op 15 november kwam ex Prof Remco Boere over uit Zweden (woont nabij Stockholm) over naar Voorschoten '97 om samen met Marcel Wagenhuis een clinic te geven aan de meiden van de VT Meiden Voetbal Academie op locatie Voorschoten '97. 

Remco Broere speelde in zijn tijd bij ADO Den Haag, Vitesse, sc Cambuur, Iraklis Saloniki, Gil Vicente, en trainer bij Qatar, Libië en de Emiraten. Nav ons week avontuur in Griekenland hebben we besloten Remco een clinic te laten geven aan de meiden van deze Academie. 

Het eerste contact ontstond in de periode dat beide trainers samen met oud prof Hans Loen een weekclinic gaven in Thessaloniki Griekenland. Toen zagen we dat we op dezelfde manier denken over voetbal en ook dat de spelers beter werden en dat in een week tijd.

Het plan voor de voetbalschool is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont, bij voldoende deelname (minimaal 50) komt hij elke vrijdag naar Voorschoten '97.  Tijdens het skypen kwam de vraag joh, kunnen we niet samen de Meiden academie oprichten en meiden de positie geven die ze verdienen. Zo is het allemaal gekomen en naast de diploma's die we hebben vergaard kunnen we natuurlijk wel zeggen dat Remco als oud prof en trainer een schat aan ervaring heeft.

Het contact tussen de drie is altijd gebleven, ook Hans is gevraagd mee te doen. 'Maar die heeft zijn zoon op de vrijdagavond voetballen bij FC Almere City, maar zal af en toe komen bijspringen',  zegt Marcel enthouisiast .

De Training: in het kader van het jeugdvoetballeerproces en de ontwikkeling van de speelwijze Waar kijken we naar tijdens de trainingsactiviteit (6 belangrijke punten)?:

Het verbeteren en beter maken van jou als speler:
1. Training vanuit een doelstelling
2. Binnen een goede organisatie en structuur van trainen
3. Trainen van het individu en in teamverband
4. Fases in de training
5. Uitdagende training
6. Het op de juiste manier beïnvloeden van speelsters

Ervaring Remco:

Gespeeld:
Excelsior, Roda JC, Vitesse, SC Cambuur, FC Den Haag, KAA Gent, Iraklis Saloniki, Gil Vicente, PEC Zwolle

Getrainde clubs:
Al-Gharafa, Qatar U-20, Al-Arabi (techn dir), Västerås, Köping FF, Al-Ahli (techn dir), Hammerfest, Pathachakra

Marcel Wagenhuis is al jaren Jeugdtrainer, hoofdtrainer geweest bij diverse clubs in West 1 en West 2. Was HJO bij Sportlust 46 en geeft cursussen Pupilentrainer in Nederland. Op dit moment is Marcel TC en TJC JO14/15 bij sv Ouderkerk, de club die 8 jaar geleden de Michels Award ontving voor beste Jeugdopleiding.

'Om alles goed te trainen hebben we gewoon 20 avonden nodig en spelen we tussendoor nog wedstrijden tegen andere clubs. Ook ligt ADO Den Haag niet ver onze locaties en zijn door het verleden van Remco willen we de banden aanhalen met ADO. Daarnaast is een goede kennis van mij hoofdtrainer bij Excelsior/Barendrecht en ook daar gaan we contacten leggen om talenten een kans te geven een stageplek te verwerven'.

Voor informatie kun je contact opnemen met Marcel Wagenhuis: marcel.wagenhuis@gmail.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten