Sport en cultuur afgelast, inwoners hamsteren massaal

Algemeen

In navolging van het advies van de overheid sluiten ook in Voorschoten de sportverenigingen en culturele organisaties de deuren vanwege het coronavirus. Evenementen zijn afgezegd en het Sportpark aan de Weddeloop is dicht. En, alhoewel minister-president Rutte het afraadde, wordt er toch massaal gehamsterd in het dorp.

Een volle parkeerplaats bij de Hoogvliet en lege schappen in de winkel. Voorschoten slaat het advies massaal in de wind en koopt groot in. ‘We zien het bij alle winkels en het is echt niet nodig’, zegt een woordvoerder van het hoofdkantoor van Hoogvliet. ‘Wij kunnen met de voorraden echt nog wel een tijdje vooruit. Wel hebben we extra personeel ingezet, onder andere bij de eigen bakkerij. Die draait overuren. Ook onze toeleveranciers werken met man en macht om de voorraden op peil te houden. Maar als iedereen nu heel veel gaat inkopen, zijn we snel door de voorraden heen terwijl dat niet nodig is.’

De Voorschotense Krant voorziet u online op onze website , de socialmedia en natuurlijk in de krant van 27 maart van acturele informatie m.b.t. het corona virus. Blijf onze website dus volgen!

Voetbalvereniging Voorschoten'97 heeft alle clubactiviteiten vanaf nu tot 1 april tot nader order gesloten. Het complex en de kantine zijn dicht. Wedstrijden en trainingen gaan niet door.  Datzelfde geldt voor MHC Forescate en Handbalvereniging HVV 70. Ook de VoorschotenLoop op 15 maart is inmiddels al afgelast.

De open dag die voor komende zondag bij Tennisvereniging Adegeest was gepland, gaat niet door. Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kunnen vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden, aldus de vereniging. En ook bij Tennisvereniging Forescate gaan de trainingen en vrij tennissen nog door. De open dag op 22 maart is wel afgezegd.

Cultuur
Het inloopconcert en het kinderevent in Het Kruispunt komende zaterdag gaan niet door.

Museum Voorschoten blijft vooralsnog open. 'Alle geplande evenementen gaan vooralsnog gewoon door', meldt voorzitter Hans Rasch. 'Wel adviseren we onze vrijwilligers en bezoekers om zich aan de regels van het RIVM te houden en dat betekent geen handen schudden en afstand houden.'

De lezing van woensdag 18 maart is wel komen te vervallen. De spreekster, zuster Baptiste Tuin geeft aan dat haar congregatie het risico voor de kwetsbare bewoners van huize Bijdorp te groot vindt. Het museum probeert in overleg op een later moment de lezing alsnog te organiseren."

Overig
Ook de rommelmarkt van het Rode Kruis in het Cultureel Centrum is afgelast voor de komende drie weken en het Informatiecentrum van de RijnlandRoute is tot zeker 31 maart dicht. De geplande groepsbezoeken zijn ook geannuleerd. De presentatie van de concept spelregelkaart voor Huize Bijdorp op 31 maart is inmiddels ook afgezegd.

Koningsdag?
Gaan Koningsdag en 75 jaar herdenken nog door? Het bestuur van de Oranjevereniging denkt vooralsnog van wel . 'Wij houden de berichten goed in de gaten en nemen op een later moment een besluit.’

Nieuws overzicht

Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 7 uur geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 13 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert gisteren
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 26 apr, 18:23
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 26 apr, 16:32