Afbeelding

Nadere informatie over regionaal triagecentrum Corona

Algemeen Regio nieuws

(persbericht Netwerk Acute Zorg West) Afgelopen dagen ervoeren de huisartsen in Hollands Midden en Haaglanden een toename van patiënten met mogelijk COVID-19. Om deze zorg efficiënt te kunnen organiseren is in het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) besloten om een aantal triagecentra in de regio in te richten. In deze triagecentra werken huisartsen en doktersassistenten op een centrale locatie samen om alle patiënten met mogelijk COVID-19 te zien. Hierdoor kunnen beschermende middelen efficiënter worden ingezet.

In de Huisartsenpost Leiderdorp, gesitueerd in gezondheidscentrum Rijnland, is dit triagecentrum op dinsdag 17 maart gestart. Het triagecentrum is 24/7 geopend voor patiënten die een verdenking op COVID-19 hebben. Patiënten dienen naar hun eigen huisarts te bellen wanneer zij vermoeden COVID-19 te hebben. De huisarts meldt de patiënt na telefonische screening vervolgens aan bij het triagecentrum. Hierdoor ziet de eigen huisarts in principe geen patiënten meer met verdenking op COVID-19. Het triagecentrum rijdt ook visite voor patiënten die niet zelf kunnen komen.

In de avond, nacht en weekend zijn alleen de huisartsenposten in Voorhout en Alphen aan de Rijn geopend voor patiënten die niet (mogelijk) besmet zijn. De huisartsenpost in het Leids Universitair Medisch Centrum is voorlopig gesloten. De huisartsenpost in Leiderdorp is voorlopig alleen bestemd voor patiënten met (mogelijk) COVID-19.

Later deze week volgt meer informatie over de overige triagecentra.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 11 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 15 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 16 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 16 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 18 uur geleden