Afbeelding
Foto: Hasselblad H6D

Wees loyaal, koop lokaal. Bakkerij Verhoog

Zakelijk Ondernemer in beeld

Wees loyaal, Koop Lokaal! Juist nu is het belangrijk Voorschotense ondernemers te steunen. Wij zochten ze op en luisterden naar hun verhaal, hoe vergaat het ze tijdens de Corona crisis?

‘We hebben weinig problemen’, zegt Chris Verhoog, eigenaar van Bakkerij Verhoog met vijf winkels in de regio. ‘Na het hamsteren zag dat er niet naar uit trouwens, maar omdat de mensen en kinderen thuis zijn gaat men niet meer uit eten, dus hebben alles voor thuis nodig. Het loopt goed door. Nee, ook geen problemen met de voorraden, we kunnen gewoon bakken, er is op geen enkel moment een tekort geweest dus hamsteren is ook niet nodig.’

UVC-lampen
‘Natuurlijk wordt er heel veel schoongemaakt, bijna ieder uur wordt alles gedesinfecteerd, niet alleen de winkels maar ook de bakkerij hier in Voorschoten. In de winkels hangen schermen en we hebben strepen op de vloer om anderhalve meter afstand aan te geven. Al het personeel draagt handschoenen ter bescherming. De afstand in de bakkerij is best wel lastig, zo veel ruimte is er niet maar ook daar hebben we een regeling zodat we elkaar niet in de weg lopen. Naast alle voorzorgsmaatregelen hangen er ook overal uvc-lampen. De straling ervan ontsmet binnen enkele seconden je handen, geld, werkbanken . De lampen hangen zelfs in de airconditioning, de lucht in de winkels wordt hierdoor ook ontsmet. Dat laatste hadden we al veel langer in de bakkerij maar nu ook in alle winkels. Verder komen er geen leveranciers in de bakkerij, afleverbonnen worden digitaal verstuurd door middel van een foto met de artikelen . Ook hier geen enkel probleem, iedereen werkt mee!’

Afhaalpunten
Maar Chris maakt zich wel zorgen over de lange rijen mensen die buiten staan. ‘Die zijn vaak heel lang en dat worden mensen zat. Wij willen daarom ook een pick-up locatie starten in een ander pand of bij een andere winkelier . Mensen kunnen dan via de webshop bestellen en bepalen wanneer ze de bestelling op kunnen halen. Dan hoeven ze niet of minder lang in de rij voor een winkel te staan. Zo ver is het nog niet !! Het hangt af of het sentiment omslaat.

Kwijtschelding
Een andere zorg voor Chris zijn de ondernemers. ‘Bij ons speelt dat niet zo maar ik weet van veel ondernemers dat het water ze aan de lippen staat nu ze niet mogen werken. De overheid heeft de WW met de vergoeding voor het personeel maar er zijn nog zo veel meer kosten zoals verzekeringen, wegenbelasting, lokale belastingen, waterschapsbelasting of het Hoogheemraadschap noem maar op en dat zijn juist de hoge lasten die van het rijk ‘naar beneden zijn geschoven’ , het gaat allemaal door. Ik zou willen dat lokale en provinciale overheden alles daarvan kwijt schelden zodat deze ondernemers meer kans hebben, omdat enthousiasmeren en bemoedigende woorden niet voldoende is .Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het voor de ondernemer wordt. Straks hebben we ze weer hard nodig. En vergis je niet, dit gaat langer duren dan je denkt . Ik verwacht dat de situatie pas in het najaar weer ‘een beetje normaal’ wordt op halve kracht .

Afbeelding

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 3 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 4 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 6 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 10 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 10 uur geleden