Het voormalige drugslab aan de Leidseweg is voor 6 maanden gesloten. Foto: Archief
Het voormalige drugslab aan de Leidseweg is voor 6 maanden gesloten. Foto: Archief

Gemeente sluit voormalige drugslab Leidseweg

Algemeen Regio nieuws

(persbericht gemeente) De gemeente heeft op maandag 7 juli het pand aan de Leidseweg gesloten waar de politie eind april een drugslab aantrof. Het pand is in bijzijn van de politie verzegeld. Het drugslab was al ontmanteld. Het pand is voor zes maanden gesloten. Iedereen die het pand in die tijd betreedt, is strafbaar.

De Wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als daar sprake is van drugshandel of productie van drugs. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot: “Een drugslab komt niet vaak voor in Voorschoten. Dat willen we graag zo houden. Met het sluiten van het pand willen we een krachtig signaal afgeven: in Voorschoten maken we korte metten met drugscriminelen.”

Het sluiten van het pand ligt in de lijn van het convenant ‘Aanpak drugscriminaliteit eenheid Den Haag.’ Dit drugsconvenant maakt deel uit van de regionale versterking aanpak ondermijning. Deze versterking heeft, naast het voortzetten van de aanpak, als doel barrières op te werpen en de productie, verwerking, opslag van en handel in drugs te voorkomen en/of tegen te gaan.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00