Esmee van Marwijk.
Esmee van Marwijk. Foto: Scylla

Stroef begin voor Dames 1 Scylla

Algemeen

De eredivisie tafeltennis is weer van start gegaan. Ondanks dat het eerste herenteam van Scylla zich heeft teruggetrokken uit de eredivisie wordt Leiden nog steeds vertegenwoordigd op het hoogste niveau in de vrouwencompetitie. Na een lange (corona)pauze trapt Dames 1 het nieuwe seizoen af in een thuiswedstrijd tegen het sterke Dozy Den Helder/Noor. 

Marie Depuydt mocht namens Scylla het spits afbijten tegen Nederlands kampioene Shuohan Men. Shuohan Men bleek een maatje te groot te zijn voor de Leidse verdedigster, waardoor Scylla snel achter kwam. In de tweede wedstrijd debuteerde Maaike van de Pavoordt namens Scylla tegen de sterke Ana Gogorita. Ook in deze wedstrijd was het de bezoeker die de wedstrijd wist te winnen met ruime cijfers. In de derde wedstrijd wist Esmee van Marwijk het Yoeke Gunsing iedere game lastig te maken maar in de pauze stond er een 0-3 achterstand op het bord.

Ook na de pauze wist Scylla het tij niet te keren. Ondanks dat er nog knap een paar games werden afgepakt van de bezoekers, lukte het de Scyllanen niet om een wedstrijd te winnen. De eredivisie werd dus gestart met een 0-6 nederlaag. Maar komend seizoen zijn er toch mogelijkheden om de play-offs te behalen als er in de komende weken van de eigen concurrenten wordt gewonnen.

Nieuws overzicht

Aat Stahlie draagt de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk. Foto Willem van der Graaf
Wilma Zoetemelk volgt Aat Stahlie op als nieuwe voorzitter van de VOV 4 uur geleden 5
GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 21 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1