<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Buitenspelen op het korfbalveld bij KZ DanaïdenNieuw artikel

Leiden - 
Vanaf 24 oktober organiseert korfbalvereniging KZ Danaïden op de zaterdagochtenden op het veld aan de Montgomerystraat in Leiden open speeluurtjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd, en net daarboven. Niet alleen de eigen jeugd is uitgenodigd voor een uurtje sporten in de buitenlucht, ook vriendjes en vriendinnetjes, en kinderen uit de buurt zijn welkom. Normaal zouden de korfballers richting de zaal gaan rond de herfstvakantie, maar dit jaar blijven ze langer buiten. Ook Voorschotense kinderen zijn van harte welkom!

Drie vragen aan organisator Ilva Kwekkenbos.

Is dit wel een moment om met veel kinderen bij elkaar te gaan spelen?
“We hebben een groot veld, en genoeg materialen om alles ruim op te zetten. Juist nu er minder mogelijk is aan sociaal contact, vinden we het belangrijk om zo veel mogelijk kinderen lekker te laten buitenspelen. Lekker sporten in de buitenlucht is hartstikke fijn en belangrijk voor de kinderen, en we weten inmiddels best hoe we de trainers op afstand kunnen houden. Kinderen mogen nog steeds samen spelen, en dat proberen we hier mogelijk te maken”

Jullie spelen deze tijd van het jaar toch in de zaal?
“Normaal wel. De echte top traint zelfs het hele jaar binnen. Maar het is deze tijd van het jaar ook nog lekker om buiten te spelen, en qua ventilatie is het veld nu eenmaal beter dan de zaal. Er zijn geen wedstrijden, dus zoeken we op de zaterdagen wat anders om te doen. De topsport is even wat minder belangrijk, het gaat nu vooral om lekker bewegen. Daarom ook dat we iedereen uitnodigen mee te doen.”

Korfbal is toch vooral voor meisjes?
“We zien in sommige leeftijdsgroepen wel wat meer meisjes, maar bij de jongere jeugd, zeg maar tot een jaar of tien, hebben we nu veel meer jongens. Het gaat wat op en neer, maar uiteindelijk streef je natuurlijk naar 50/50, want je speelt gemengd, en dat is juist zo leuk aan korfbal. Maar bij deze trainingen doet dat er niet toe.”

Op 24 oktober, 31 oktober en 7 november is iedereen tot 13 jaar welkom tussen 11-12 uur op het veld aan de Montgomerystraat in Leiden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten