Afbeelding
Foto: PJPJ

Prachtig PJPJ concert Cúnla Williams Kwartet

Cultuur Kunst & Cultuur

PJPJ ontving afgelopen zaterdag 12 december in het Cultureel Centrum Voorschoten het kwartet van zangeres Cúnla Williams. Drie concerten van een uur om 90 muziekliefhebbers tevreden te kunnen stellen. 

Dat Cúnla was uitgenodigd door PJPJ was geen toeval. Cúnla is een opkomend jong jazztalent met een prachtige stem en een fantastische podiumpresentatie! Zij werd begeleidt door drie andere jonge jazztalenten: de Engelse gitarist Jack Kinsella, contrabassist Tomek van Leeuwen (Rotterdams Conservatorium) en Tijn Koenen (Koninklijk Conservatoriumstudent en zoon van de Leidse bluesgitarist Chris Koenen) op drums. 

Het eerste concert om 17 uur begon meteen met een mooie uitvoering van ‘I was doing all right’ van George Gershwin, gevolgd door ‘You’re getting to be a habit wih me’ uit 1933 en het nummer ‘Bill’. Ook volgde een mooie eigen compositie van Cúnla getiteld ‘Devotions’ die zij voor haar ‘Bachelor’ examen heeft gecomponeerd! 

Gitarist Jack Kinsella viel op door zijn mooie ‘timing’ en warm gitaargeluid. Bassist Tomek van Leeuwen speelde fijne ‘groovy’ intro’s waarna Cúnla vloeiend aanhaakte op zijn goede beat. Hiernaast speelde hij ook af en toe muzikale en smaakvolle bas solos. Drummer Tijn Koenen speelde zeer swingend, dynamisch en met veel traditionele drumpatronen mooie korte drumsolo’s tussen de bedrijven door. 

Als laatste kwam Cúnla met een prachtig pophitje van Gioia ‘Zonder jou’ in een jazzuitvoering geplakt aan de prachtige ballade ‘When the World was Young’ in een geweldige uitvoering van Aretha Franklin uit 1969. Toegift en uitsmijter was een korte ‘Medley’ van Kerstsongs…een prachtige sfeervolle knipoog naar de kerst toe! Het publiek ging zeer tevreden naar huis!

Voor meer info over de PJPJ concerten zie: www.pjpj.nl


Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 15 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 20 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 21 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 21 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 23 uur geleden