De Rode Netflix Reddingsboei
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

De Rode Netflix Reddingsboei

Sportscholen dicht, hoe raken we de kilo’s kwijt van kerstdiners, oliebollen en appelflappen? M.a.w. hoe blijven we fit? We vroegen het ook aan Jeroen Harteveld, Studio eigenaar & Personal trainer van Fit20 Voorschoten. Zijn advies: binge burpees, lees onderstaand zijn blog. 

Sinds maart zitten we thuis in de coronastorm. Netflix heeft allerlei maatregelen genomen om met de plotselinge drukte om te gaan.  En het blijkt voor velen de reddingsboei waar we ons af en toe even aan kunnen vastklampen...maar Netflix neemt ook hele belangrijke tijd in beslag!

De lockdown is voor iedereen net iets anders. Als ik voor mezelf spreek is het een behoorlijke achtbaan. Wij zitten in de sportbranche en ironisch gezien moesten we in de eerste lockdown als eerste dicht. Want het leek logisch dat de besmettingen voor een deel bij onze tak van sport vandaan kwamen. Daarna was er een fase waar we juist open moesten gaan zodat we mensen konden helpen fit te worden en te blijven. En in de laatste lockdown deden we als laatste het licht uit.

Daarnaast heb ik een broer die gewoon door kan werken. Maar wel met een gezin waarbij de kids thuis zitten met alle hectiek van dien. ‘’Lekker dat je gewoon kunt doorwerken’’, hoor je dan vaak voorbij komen terwijl daar toch ook wat haken en ogen aan zitten.

Het zijn onzekere tijden en iedereen is zoekende. Een groot deel van ons heeft al moeite bij veel routine tijd of energie te vinden en voor hun lijf. Nu moeten we dit ook nog doen terwijl de lockdownachtbaan in een volle looping zit. Hoe dan? 

Wij zijn altijd zó goed omiets te vinden waardoor we de teugels even kunnen laten vieren. ‘’Ach het is kerst, dan let ik er even niet op’’.. Of ‘’Hey… op vakantie wil ik lekker kunnen leven’’. Het duurde dan ook niet lang voordat we riepen ‘’Hey…  dit zijn de coronakilo’s’’!

Het is super belangrijk om juist nu even je koppie erbij te houden! De lockdown is geen pauze of geen time off. Sterker nog, het is een tijd waarin we juist worden uitgedaagd dus we hebben ons lijf en een ijzeren mindset hard nodig!

Wat kunnen we in deze tijd doen om er een beetje goed doorheen te komen of beter nog: sterker doorheen te komen? Om hier antwoord op te geven introduceer ik een ongeëvenaard idee waarmee ik ieders leven in 1 klap gezonder maak: De Binge Burpee’s!

***Binging is wanneer een persoon ervoor kiest zijn hele weekend op te offeren om een serie in 1 keer af te kijken…En een burpee is een vorm van een pushup waardoor je de volgende dag spieren ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had***

Voor iedere minuut Netflixfilm of -serie die je kijkt, moet je 1 burpee doen. Dus kijk je een film van 90 minuten? Dan mag je jezelf trakteren op 90 burpees! Op deze manier wordt het ineens heel gezond om de trilogie van Lord of the Rings af te tikken op zondag...

Voor nu laat ik jullie achter met 3 tips voor de komende weken. Weef deze 3 tips door je dagbesteding en ik weet zeker dat jullie fit en sterk de lockdown uitknallen!

1) Probeer Netflix uit te spelen door alles te kijken wat er op staat maar….met de binge burpees!

2) Probeer op je voeding te letten terwijl je dit doet. Bekijk even met jouw lijf wat je mag eten en drinken aan calorieën. Probeer je daar in ieder geval 5 dagen van de week aan te houden.  

3) Probeer je beweging te plannen en niet te denken ‘’dat komt wel’’. Plan het in je agenda op een moment dat voor jou haalbaar is. Laat het niet aan de hectiek van de dag over, want dan komt het er niet van!

Ik snap dat het moeilijk is om in deze tijd goed voor jezelf te zorgen, ook met de bovenstaande tips. Wij zijn daarom in de eerste lockdown ‘’Note to Self’’ begonnen. Wat doen we? We helpen je met bewegen, met het plannen ervan en we helpen je met je voeding. Als je dit allemaal aan ons overlaat, kun jij meer tijd aan Netflix besteden!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten