Afbeelding

Dagboek van een leerkracht: elk nadeel.......

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt en ‘haar’ kinderen gaan weer een digitale week in. En vandaag waren er al opmerkelijke conclusies te trekken. Een bekende voetballer zei: elk nadeel heeft een voordeel! Lees en oordeel zelf: 

Op maandag willen wij graag de weekend verhalen van de kinderen horen. Dus vandaag tijdens ons gezamenlijk gesprek hebben wij een aantal belevenissen gehoord; een logeerpartij, een wandeling over het strand, een bezoek aan het Monkeybos. Leuke uitjes dus.

Na het groepsgesprek heb ik in kleine groepjes weer alle kinderen gebeld. Het is zo leuk om te zien dat de kids ambitieus worden. Zij willen verder dan wij aangeven. Heel goed natuurlijk. In tegenstelling tot de verhalen in de pers over de leerachterstanden die de kinderen oplopen, denk ik dat het bij onze leerlingen wel mee zal vallen. 

Om een klein voorbeeld te geven; Als de leerlingen in een groep van 30 hardop moeten lezen, lezen zij 1 regel en moeten vervolgens 29 regels wachten tot zij weer aan de beurt zijn. Natuurlijk geef je hen de opdracht om netjes mee te lezen, maar dat kun je niet helemaal controleren. Nu, met de ouders naast het kind, lezen zij het hele verhaal. Dit betekent dat zij veel meer kilometers maken met lezen dan in de klas!

In de kleine groepjes hebben wij vandaag de kinderen op zoektocht door het huis gestuurd. Zij moesten voorwerpen met een OU, een J en een SCH zoeken. Leuk in een groep waar 4 van de 6 kinderen een naam hebben met een J. ‘Wij hebben onszelf gevonden, juf!”

De middag was gevuld met oudergesprekken en het voorbereiden van de lessen voor morgen.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 8 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 9 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 11 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 15 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 15 uur geleden