<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: elk nadeel.......

Juf Conny van der Krogt en ‘haar’ kinderen gaan weer een digitale week in. En vandaag waren er al opmerkelijke conclusies te trekken. Een bekende voetballer zei: elk nadeel heeft een voordeel! Lees en oordeel zelf: 

Op maandag willen wij graag de weekend verhalen van de kinderen horen. Dus vandaag tijdens ons gezamenlijk gesprek hebben wij een aantal belevenissen gehoord; een logeerpartij, een wandeling over het strand, een bezoek aan het Monkeybos. Leuke uitjes dus.

Na het groepsgesprek heb ik in kleine groepjes weer alle kinderen gebeld. Het is zo leuk om te zien dat de kids ambitieus worden. Zij willen verder dan wij aangeven. Heel goed natuurlijk. In tegenstelling tot de verhalen in de pers over de leerachterstanden die de kinderen oplopen, denk ik dat het bij onze leerlingen wel mee zal vallen. 

Om een klein voorbeeld te geven; Als de leerlingen in een groep van 30 hardop moeten lezen, lezen zij 1 regel en moeten vervolgens 29 regels wachten tot zij weer aan de beurt zijn. Natuurlijk geef je hen de opdracht om netjes mee te lezen, maar dat kun je niet helemaal controleren. Nu, met de ouders naast het kind, lezen zij het hele verhaal. Dit betekent dat zij veel meer kilometers maken met lezen dan in de klas!

In de kleine groepjes hebben wij vandaag de kinderen op zoektocht door het huis gestuurd. Zij moesten voorwerpen met een OU, een J en een SCH zoeken. Leuk in een groep waar 4 van de 6 kinderen een naam hebben met een J. ‘Wij hebben onszelf gevonden, juf!”

De middag was gevuld met oudergesprekken en het voorbereiden van de lessen voor morgen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten