Wie krijgt de Voorschotense ambtsketen omgehangen? Dat wordt op maandagavond 22 maart bekend gemaakt.
Wie krijgt de Voorschotense ambtsketen omgehangen? Dat wordt op maandagavond 22 maart bekend gemaakt. Foto: VSK

Nog even wachten: op 22 maart wordt nieuwe burgemeester bekend

Politiek Politiek

Wie wordt als nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten voorgedragen door de gemeenteraad? Dat maakt Katrien van Meenen, voorzitter van de vertrouwenscommissie, op maandag 22 maart bekend. Dat gebeurt in een bijzondere openbare raadsvergadering die via het YouTubekanaal van de gemeenteraad van Voorschoten en Unity wordt uitgezonden. Verwacht wordt dat de bekendmaking tussen 21.00 en 22.00 uur plaatsvindt. 

Een link naar het gemeentelijke YouTube kanaal is op 22 maart te vinden op de website van de gemeenteraad

Maar liefst 32 kandidaten hebben zich voor het burgemeesterschap gemeld sinds de vacature door Commissaris van de Koning Jaap Smit werd opengesteld. Vorig jaar bleek dat burgemeester Pauline Bouvy-Koene wegens ziekte niet meer terug zou komen in haar functie. Als waarnemend burgemeester werd Charlie Aptroot aangesteld. Voorschoten heeft echter nog steeds recht op een kroonbenoemde burgemeester. 

De vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters, heeft na een eerste selectie met een aantal kandidaten gesproken. Dat resulteerde in een voordracht die op 22 maart aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Op de hele procedure rust geheimhouding om de privacy van de kandidaten te beschermen. In de openbare vergadering wordt de naam van de voor te dragen kandidaat bekendgemaakt.

De aanbeveling van de Voorschotense raad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en de minister. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op 17 mei in Voorschoten.

Op deze website en onze social media maken we maandagavond 22 maart bekend wie de Voorschotense ambtsketen om mag hangen. 

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 10 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 12 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 14 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 17 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 18 uur geleden