In Dubai in de woestijn trainen betekent dat je er ook zomaar een kameel tegen kan komen. Foto: Joyce Bijl
In Dubai in de woestijn trainen betekent dat je er ook zomaar een kameel tegen kan komen. Foto: Joyce Bijl

Veel liefs uit....Dubai wereld stad in de woestijn

Algemeen

Heel wat Voorschotenaren verlaten ons dorp om zich voor korte of langere termijn in het buitenland te vestigen. Hoe vergaat het hen, hebben zij nog contact met ons dorp en wat missen zij 'in den vreemde'? Het antwoord komt deze maand van Joyce Bijl.

Wanneer ben je uit Nederland vertrokken?
Ik ben in 2011 uit Nederland vertrokken. Ik ben toen in eerste instantie naar Shanghai – China verhuisd. Daar kwam ik ook Ralph Berk uit Voorschoten weer tegen, die onlangs ook mee heeft gewerkt aan de serie Veel liefs uit... in de Voorschotense Krant. Naar Shanghai werd ik door mijn werk uitgezonden. Het zou voor een jaar zijn... Dat jaar is ondertussen al weer bijna 10 jaar geleden. Ik heb een kleine drie jaar in Shanghai gewoond voordat ik naar Hong Kong verhuisde, en sinds 2017 woon ik in Dubai.

Ik werk wel nog altijd voor hetzelfde bedrijf met vestigingen over de hele wereld, wat het makkelijk maakt om naar een nieuw land te verhuizen. Dubai is een fantastische plek om te wonen en heeft veel meer te bieden dan shoppen en hoge gebouwen. Het is een locatie bij uitstek om mijn passie, triathlons, uit te voeren. Ik kan hier perfect trainen, in de woestijn zijn prachtige fietspaden aangelegd. In de zomer sta ik heel vroeg op en in de winter is het hier overdag heerlijk met 24/25 graden.
Mis je Nederland?
Om heel eerlijk te zijn, ik mis Nederland niet echt en zeker niet het koude weer. Ik ben gemiddeld twee keer per jaar in Nederland. Wat ik wel enorm ben gaan waarderen als ik hier ben, zijn de blauwe luchten en de ruimte. En ik mis natuurlijk wel mijn vrienden en familie, maar tegenwoordig is het heel makkelijk om op afstand contact te houden gelukkig. Mijn broertje is afgelopen zomer vader geworden, en natuurlijk is het wel jammer om niet dichterbij te zijn wanneer zijn kinderen opgroeien.

Zal je ooit in Nederland je leven weer oppakken?
Op dit moment zeker niet. Maar uiteraard, zeg nooit, nooit. Ik heb het erg naar mijn zin in Dubai. Ook hebben alle ervaringen en nieuwe culturen mij enorm verrijkt en zou ik graag de rest van de wereld verder willen verkennen.

Blijf je op de hoogte van wat speelt in Voorschoten?
Niet heel erg actief maar ik hoor natuurlijk nog wel het een en ander van vrienden en 26 maart lees ik zeker de Voorschotense Krant online.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 2 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 3 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 19 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 23 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren