Afbeelding

Vanavond om 20.30 uur gaat over de hele wereld 1 uur het licht uit

Algemeen

Tijdens Earth Hour doen miljoenen mensen in meer dan 180 landen mee!  Door één uur het licht uit te doen vragen zij aandacht voor de kwetsbare natuur op aarde... Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Het evenement wordt gesponsord door het Wereld Natuur Fonds in Australië (WWF), een milieu lobby groepering en The Sydney Morning Herald. Het eerste uur der aarde werd gehouden in Sydney Australië tussen 19:30 en 20:30 op 31 maart 2007. Het uur der aarde in 2007 heeft voor een verminderd energieverbruik gezorgd van geschat tussen 2,1% en 10,2% gedurende het uur, waaraan meer dan 2.2 miljoen mensen meededen.

Earth Hour Live
Vanavond om 20:15 uur is het zover: Earth Hour LIVE! Tijdens deze livestream met WWF ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers en Armin van Buuren geven we natuur een stem. We hebben een bomvol programma met optredens van niemand minder dan Danny Vera, FRIDAY, Martijn Fischer en Nona. Cabaretier Guido Weijers geeft een mini-show, weervrouw Amara Onwuka gaat in op jullie klimaatvragen en er zijn inspirerende interviews met Tony’s Chocolonely en Yoghurt Barn.

Tijdens Earth Hour wanneer over de hele wereld 1 uur het licht uitgaat, gaat ook deze livestream van 20:30-21:30 uur op zwart en kun je ’t als audiostream verder beluisteren. Om 21:30 uur id hrt beeld terug. 


bron: Wereld Natuur Fonds

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 17 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 18 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 20 uur geleden