Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Fietsen met Fietsmaatjes!

Fietsmaatjes Voorschoten is op zoek naar vrijwilligers die samen met gasten kunnen gaan fietsen in de mooie omgeving van Voorschoten.

Fietst u graag en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan?  Met de duofietsen van Fietsmaatjes kunt u als vrijwilliger samen met een gast een gezellige fietsrit maken. Dit gebeurt Corona proof met de tussenschermen. Fietsmaatjes Voorschoten heeft vier  duofietsen waarmee in Voorschoten en omgeving wordt gefietst. Fietsmaatjes koppelt een gast aan een vrijwilliger. Samen maken gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning.

U heeft ze vast wel eens zien fietsen; de blauwe duofietsen van Fietsmaatjes. In diverse gemeenten rondom Voorschoten rijden de fietsen van Fietsmaatjes rond. Op een duofiets kunnen mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking of leeftijd niet meer kunnen of durven, samen fietsen met een vrijwilliger. Bewegen is goed voor iedereen en door regelmatig te bewegen blijft men langer fit en zelfstandig. Fietsen samen met een vrijwilliger maakt de leefwereld van gasten groter en zal eenzaamheid bestrijden. Ook kunnen mantelzorgers tijdelijk worden ontlast.

Wilt u ook als gast fietsen of u opgeven als vrijwilliger neem dan contact met ons op via: info@fietsmaatjesvoorschoten.nl.

U kunt zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. U begint vanzelfsprekend met een gedegen instructie (‘rijbewijs’) voordat u op pad gaat met de kostbare gast en fiets.

Aanmelden 

Meld u aan via ons mail adres: info@fietsmaatjesvoorschoten.nl.

Vrijwilligersbeleid

In het Beleid vrijwilligers en gasten staat beschreven hoe we als Fietsmaatjes Voorschoten onze vrijwilligers en gasten; de Fietsmaatjes zien en wat we van hen verwachten. Ook staat het beleid rondom het “aannemen” en inwerken van de vrijwilliger en gast besproken.

Meer berichten