Vito Tumbiolo en zijn team van restaurant Va Bene hebben de sluiting gebruikt om het culinaire aanbod flink uit te breiden. Foto: VSK
Vito Tumbiolo en zijn team van restaurant Va Bene hebben de sluiting gebruikt om het culinaire aanbod flink uit te breiden. Foto: VSK

Ristorante Va Bene, Siciliaanse beleving op de Voorstraat

Zakelijk Ondernemer in beeld

Voorschoten - Kom op de Voorstraat genieten van het Italiaanse gezellige sfeer. Of liever gezegd Siciliaans want daar komen Vito Tumbiolo en zijn team vandaan en dat is te proeven in alle gerechten van Va Bene. Vanaf 1 juni gaat het restaurant aan de Voorstraat om 10.00 uur open en er is meer.

Eindelijk mocht de horeca na een half jaar weer open. Weliswaar alleen het terras maar dat is zelfs in Nederland geen probleem want ‘binnenkort komt er een overkapping met kachels’, zegt Vito. Hij en zijn team hebben de afgelopen maanden gebruikt om het culinaire aanbod flink uit te breiden. Zo is Va Bene vanaf 1 juni al met koffietijd open. ‘Met koffie uit Napoli’, gaat Vito verder. ‘Echte in Napels gebrande koffie en als je eens iets anders wil proeven probeer dan specialiteiten als karamel-, pistache- of amandelsmaak. In de zomer is de Sgroppino al caffé een aanrader, een luxe ijskoffie, met of zonder alcohol. Daarbij hebben we zelf gemaakt gebak als carrotcake, citroentaart en appeltaart met een Italiaanse twist en uiteraard is er ook Tiramisu.’

Vanaf 12 uur zijn alle gerechten op de nieuwe kaart te bestellen maar Vito heeft ook een lunchmenu met Italiaanse broodjes met vitello tonnato, caprese en carpaccio. Het brood wordt dagelijks vers gebakken in eigen keuken en er zijn diverse antipasti, tussengerechten als Pappardelle al ragù di Vitello, pasta’s met onder andere zeevruchten (afhankelijk van wat er die dag bij de afslag te koop is) en de heerlijke variatie hamburgers in Italiaanse stijl (vegetarisch, vlees en vis). Op veler verzoek staan er nu ook pizza’s op het menu, maar wel met Vito’s eigen twist. ‘Ik noem ze gourmet pizza’s met verse ingrediënten. Onze mozzarella komt van de Italiaanse buffel, de tonijn is dagvers net als alle groenten. Bijzonder is de pizza flambé met eekhoorntjesbrood, truffelcrème en gebakken ham. Die moet je geproefd hebben!’ Ook nieuw zijn de bijzondere cocktails. Siciliaanse wel te verstaan, mét en zonder alcohol. ‘Er zijn combinaties met aardbeien, bieten, komkommer, gember, en nog veel meer.’

Alles aan Va Bene is authentiek Italiaans, van de gerechten tot de chef-kok en de drankjes. Vaak wordt je bediend door charmante Italianen die wel alles weten van de Italiaanse keuken en wijnen maar met het Nederlands nog niet zo goed overweg kunnen. ‘Dus heb af en toe een beetje geduld met de taal’, lacht Vito.

Va Bene
Voorstraat 26, Voorschoten
071-5618253,
www.vabene-voorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 12 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 16 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 17 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 17 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 19 uur geleden