Mariska Mootenwww.praktijkdepioen.nl
Mariska Mootenwww.praktijkdepioen.nl

Hypnotherapie effectievetherapie voor lichaam en geest.

Algemeen

Steeds meer medici verwijzen hun patiënten naar een hypnotherapeut. Zo ook hoogleraar Bennings maag, darm en leverziekten van het Amsterdam AMC, nadat hij onderzoek had gedaan naar het effect van medische hynose bij kinderen met chronische buikpijn. Hij concludeerde dat 85% van de kinderen met onverklaarbare buikpijn verlost waren van de pijn na vijf á zes keer hypnotherapie. Dit terwijl de traditionele aanpak met dieten en pillen 25% van de kinderen verloste van dezelfde klachten.

door: Mariska Mooten

Dat hypnotherapie ook werkt bij volwassenen met lichamelijke onvoldoende bewijsbare klachten (SOLK), zoals slapeloosheid, chronische pijn, PDS en spijsverteringsklachten, ervaart Mariska Mooten, hypnotherapeut bij Praktijk de Pioen in Voorschoten dagelijks met haar cliënten.

De meeste cliënten ervaren na vijf á zes sessies sterke verlichting van hun klachten of zelfs dat hun klachten zijn verdwenen. “Sommige van mijn cliënten hebben vele artsen en behandelaren bezocht en zijn wanhopig. Klachten die horen bij PDS bijvoorbeeld, hebben ernstige gevolgen voor het dagelijks leven van een cliënt. Te ver uit de buurt van een toilet zijn, kan zulke ernstig stress opleveren dat iemand met deze aandoening nauwelijks nog naar buiten gaat. Dat kan zorgen voor sociaal isolement. Zo ontstaan naast de buikklachten ook mentale klachten. Met hypnotherapie kun je al deze klachten verminderen of zelfs verhelpen waardoor de kwaliteit van leven enorm toeneemt”.

In de reguliere zorg wordt vaak onderscheidt gemaakt tussen lichamelijke klachten en mentale klachten. Terwijl heel veel aandoeningen en klachten een combinatie zijn van lichamelijk en mentale aspeten. Zo kan sress zich uiten in een hoge bloeddruk, maagklachten of spierspanning. Met een pijnstiller of maagzuurremmer kun je de symptomen wel onderdrukken maar verandert er niet wezenlijk iets aan de oorzaak. Hypnotherapie richt zich op de echte oorzaak en noodzakelijke oplossingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kennis van psychologie, neurologie en biologie en is daarmee een vorm van lichaamsgerichte therapie. Ook wel genoemd bodymind therapie. Deze vorm van therapie is prima te combineren met medische behandelingen waardoor het ook wel complementaire zorg wordt genoemd.

Cliënten kunnen binnen 10 werkdagen bij Mariska terecht. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig maar mag natuurlijk wel. Je kunt een vrijblijvende en kosteloze kennismakingsafspraak maken via haar website www.praktijkdepioen.nl of telefonisch 06.28630483. Mariska is gediplomeerd hypnotherapeut/psycho sociaal therapeut en aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, heb je een aanvullende zorgverzekering dan wordt bij de meeste maatschappijen het traject (grotendeels)vergoed.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 1 minuut geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 1 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 3 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 7 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 7 uur geleden