<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p><strong>Aznavour: le regard de Charles</strong> </p>

Aznavour: le regard de Charles

(Foto: )

Programma Filmtheater t/m 6 augustus

Donderdag 29 juli, 20.00: 100UP

Documentaire (NL 2020) 93 min. Kijkwijzer: 9

In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit. Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.

Vrijdag 30 juli aanvang 20.00: kleurrijke balletuitvoering van “Notre Dame de Paris”. 

Opgenomen in Parijs in het voorjaar van 2021. Ballet in twee actes en 13 scènes, naar het boek van Victor Hugo, Voor dit ballet bewerkt door Roland Petit (1965). Duur van de voorstelling ca. 1,5 uur. 

Zaterdag 31 juli, 20.00: Kom Hier Dat Ik U Kus

Drama, naar het boek van Griet Op De Beeck (BE/NL 2019), 100 min. Kijkwijzer: 12

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven.

Zondag 1 augustus, 15.30: Aznavour: le regard de Charles

Documentaire, muziek, (november 2020) 83 min.

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid.. Een paar maanden voor zijn dood bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico en besloot er een film van te maken.

Vrijdag 6 augustus, 20.00: To the Moon

Documentaire (Ierland 2020) 76 min. Kijkwijzer: 9. 

Zolang er mensen op aarde rondlopen, heeft de maan tot onze verbeelding gesproken. Ze is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht: van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen.

To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen en dromen. De film is samengesteld uit beelden uit filmarchieven van alle delen van de wereld, waaronder de collectie van Eye, maanopnamen in films van bekende makers en bij maanlicht gemaakte filmopnamen

FAMILIEFILMS

Op woensdagen en in het weekend: 

De Croods: Een nieuw begin (2D/3D)

Animatie, komedie, familiefilm (VS 2020), 95. Min. Kijkwijzer: 6

De prehistorische Croods zijn na hun gevaarlijke avonturen op zoek naar een nieuwe woonplaats en komen bij een lieflijk, door muren omringd paradijs. Daar blijkt al een andere familie te wonen: de Betermans. De Betermansen hebben een luxe boomhut, geweldige uitvindingen en moderne technieken om verse producten te verbouwen. Ze zijn een stuk verder in de evolutie dan de Croods. De beide families moeten behoorlijk aan elkaar wennen maar als er gevaar dreigt zullen ze wel moeten samenwerken.

De Kameleon aan de ketting

Familiefilm (NL in de bioscopen in 2021), 95 min. Kijkwijzer: AL

De tweeling Hielke en Sietse beleven allerlei avonturen. Deze keer krijgen ze het wel erg zwaar als van rijkswege wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Die prachtige en supersnelle boot van de broers draait namelijk op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking Nando die beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van. Samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.

In verband met de corona-maatregelen mogen er per voorstelling maximaal 59 bezoekers worden toegelaten

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten