Het jeugdorkest heeft er maar liefst vijf nieuwe leden bij.
Het jeugdorkest heeft er maar liefst vijf nieuwe leden bij. Foto: NELLEKE DE VRIES

Parkconcert Laurentius trok heel wat publiek

Cultuur Kunst & Cultuur

Het was voor het eerst in anderhalf jaar dat Muziekvereniging Laurentius weer in het openbaar muziek kon maken voor Voorschoten. Op 12 september vond het parkconcert plaats in het Burgemeester Berkhoutpark. Het publiek genoot van de verschillende concerten. 

De weergoden waren het parkconcert gunstig gezind. Het bleef droog en het zonnetje dat zich af en toe liet zien, maakte het feest compleet. Dat Voorschoten weer zin had in muziek bleek uit het grote aantal bezoekers. Iedereen nam de regels in acht en bleef op stand van elkaar op kleden of stoelen zitten. 

Het concertorkest bracht de Song of Hope, een nummer waarin de hoop op een coronavrije tijd werd vertolkt, met daarna A festival of Songs, een arrangement met verschillende songfestivalnummers. Geschreven vanwege het songfestival van 2020. Ook de jeugd liet van zich horen. Het orkest is uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe leden die tijdens het concert werden verwelkomd. Tot slot de drumfanfare met zeer uiteenlopende muziek van marsmuziek, pop en metalmuziek maar ook een vertolking van de Pirates of the Caribbean. 

Tijdens het concert werd Rob van der Meide gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap van Muziekvereniging Laurentius.

Kortom: het was weer een feest bij Laurentius met dank aan alle Voorschotenaren die aanwezig waren om ook ons als musici een feestje te bezorgen.

Tekst en foto’s: Nelleke de Vries 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 10 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 14 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 15 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 15 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 17 uur geleden