Afbeelding

Elisa bakt ze weer bruin!

Algemeen

Sinds begin oktober staat Elisa Sterrenberg weer met haar oliebollenkraam op het Treubplein in Voorschoten. 

Elisa weet precies hoe een echte oliebol moet smaken ‘een beetje smeuïg en lekker knapperig’, lacht ze. Elisa kan het weten, want zij bakt al 15 jaar de lekkerste oliebollen, én ik bak nog de echte traditionele appelflap naar het recept van mijn vader die meer dan 55 jaar met een oliebollen kraam het land doorkruist. Elisa komt al 11 jaar in het najaar naar Voorschoten. ’s Morgens maakt zij zelf grote bakken beslag klaar en vervolgens gaan de hele dag de bollen het vet in, want zegt Lisa ‘Ik verkoop alleen versgebakken bollen, dat zijn de mensen van mij gewend’, zegt Elisa. Werden er vroeger alleen nog maar oliebollen, krentenbollen en appelbeignets gebakken, tegenwoordig is er veel meer verkrijgbaar. ‘Er is nu ook veel vraag naar bijvoorbeeld oliebollen met rum, nutella en zelfs Kinder Bueno, ik heb nu wel 10 soorten met daarnaast ook nog veel keus aan wafels en donuts’.

In de maanden dat Elisa niet in Voorschoten staat, trekt zij het land door om verschillende kermissen te bezoeken. ‘In het westen is het niet zo gebruikelijk maar in het zuiden worden er het hele jaar door oliebollen en appelbeignets gegeten’.

Elisa Sterrenberg is van woensdag tot en met zaterdag met haar oliebollenkraam op het Treubplein in Voorschoten.

Zie ook: paashuissterrenberg.nl

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 23 minuten geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 49 minuten geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 17 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 21 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 22 uur geleden