Afbeelding

Herfst in de jungle

Column Regio nieuws

(column) Ik word heel erg enthousiast van Halloween dit jaar. Niet alleen door de vele horrorfilms op televisie, waar ik zo op z’n tijd wel van houd. Maar ook door het enthousiasme waarmee dit in Voorschoten beleefd wordt.

\Het enthousiasme lijkt ook met het jaar wel te groeien. Zo lopen er elk jaar weer meer heksen door het dorp! Vliegen heb ik ze nog niet zien doen. Jammer. Maar ze maken er wel een feestje van voor de kinderen. Het is een leuk initiatief. Een initiatief waardoor kinderen toch weer wat meer bonding met ons dorp krijgen. Een initiatief wat nog een beetje kleur aan de herfst geeft.

Herfst. Ik snap niet hoe mensen dat hun favoriete seizoen kunnen noemen. Ja de blaadjes aan de bomen zullen wel een mooie kleur hebben en het verzamelen van kastanjes zal ook vast super leuk zijn. Maar om die schoonheid te zien moet je wel door een flink stuk regen, wind en kou heen kunnen kijken.

Herfst, een vervallen bende. Wat dat betreft een beetje vergelijkbaar met de Gouden Leeuw, waar ‘de herfst’ afgelopen zomer met de brand werd ingeluid.

Nu is het hopen dat we niet tot Pasen hoeven te wachten op de wedergeboorte. Weten doen we het niet, want de normaal zo prachtig brullende Gouden Leeuw houdt nu al maanden de kaken stijf op elkaar.

Jammer, want van de koning van de Voorschotense jungle had ik toch wel een transparante troonrede verwacht. Misschien komt dat nog, het zou fijn zijn, al is het maar een grommetje.

Stan Perel

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 9 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 11 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 13 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 16 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 17 uur geleden