Logo voorschotensekrant.nl
Foto: comol5.nl
Regio nieuws

Eerste groen A44 terug geplant

Op de middenberm op de A44 is eerder deze maand het eerste groen terug geplant. Het gaat om 6.000 veldesdoorn hagen, die aansluiten op de hagen langs de N44. 

De veldesdoorn is een soort die goed past bij deze streek, niet veeleisend is, snel groeit, een compacte groeiwijze heeft met veel takken en een mooie herfstkleur. Het planten moest in de avond en nacht gebeuren, tijdens een rijbaanafzetting op de A44.

In de middenberm krijgt de haag uiteindelijk een hoogte van 4 meter. De hagen in de zijbermen staan voor een groot deel voor geluidsschermen; daar wordt de hoogte aangepast aan de hoogte van het scherm. 

Ter hoogte van Knooppunt Ommedijk worden de hagen kort onderbroken, zodat er zicht is over de polders aan weerszijden van de A44. Langs de lus aan de westkant van de knoop komt juist een lage haag om te voorkomen dat koplampen van auto’s het buitengebied inschijnen.

In het komende plantseizoen, dat loopt van november tot maart volgend jaar, wordt het groen op steeds meer plaatsen teruggeplaatst. De beplanting langs de verdiepte ligging van de N434 kennen een ander plantseizoen en wordt in de zomer geplant.

Bron: comol5.nl

Meer berichten