Antonio Cavé brouwt binnenkort gelimiteerde oplages speciaalbieren in zijn nieuwe en eigen nano-brouwerij in Voorschoten. Foto: PR
Antonio Cavé brouwt binnenkort gelimiteerde oplages speciaalbieren in zijn nieuwe en eigen nano-brouwerij in Voorschoten. Foto: PR

Voorschotense brouwerij CAVÉ breidt uit met eigen brouwerij

Algemeen

Antonio Cavé brouwt binnenkort gelimiteerde oplages speciaalbieren in zijn nieuwe en eigen nano-brouwerij in Voorschoten. Cavé ontwikkelde al zijn bieren al vanuit huis maar moest voor de commerciële productie uitwijken naar de ketels van collega brouwers. Nu de vergunningen afgegeven zijn heeft Brouwerij CAVÉ de mogelijkheid om naast de core-range bieren, gelimiteerde oplages speciaalbieren in de eigen brouwerij in Voorschoten te produceren.

In de brouwerij kan 150-300 liter bier per keer worden gebrouwen. “Het moet een aanvulling zijn op het huidige assortiment. Speciale bieren, seizoensbieren en bieren in samenwerking met lokale horeca, ondernemers en Voorschotense bierliefhebbers.”, zegt Cavé.

CAVÉ brouwt vanaf 2015 en heeft in juli 2019 het eerste bier gepresenteerd “Pareltje aan de Vliet”. 

Ondertussen zijn er vier bieren op de markt en wordt er flink geëxperimenteerd met nieuwe recepten. Zijn vrouw Ruth helpt mee in de brouwerij en is vooral actief in het logistieke proces en de ‘finishing touch’. Het is en moet vooral een hobby blijven, maar stiekem hopen we dat heel Voorschoten, Leiden en omstreken aan ons bier zit. “Al het mooie van Voorschoten moet in ons bier samenkomen”.

Verkooppunten in Voorschoten
De nieuwe bieren zullen in beperkte oplage en exclusief verkocht gaan worden bij onze bekende verkooppunten en in onze online shop. Voor Voorschoten zijn dat Slijterij Adegeest, Lekker! en Slagerij Arbouw. Omdat er veel vraag is naar onze bieren zijn we ook voornemens onze verkooppunten in Voorschoten verder uit te breiden.

Nieuw concept “Brew Your Own”
Brouwerij CAVÉ organiseert ook workshops bierbrouwen, bierproeverijen en de Beer & Walk en is bezig met een nieuw concept “Brew Your Own”. Hoe gaaf is het als je met een team van Voorschotense bierliefhebbers en Brouwerij CAVÉ een bier ontwikkelt, brouwt en in Voorschoten op de markt brengt. Brew Your Own - Voor Voorschoten, door Voorschoten.. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie over onze brouwerij is te vinden op www.brouwerijcave.nl en voor actueel nieuws, nieuwe bieren en aanbiedingen kun je ons volgen op Facebook en Instagram.

Afbeelding