Burgemeester Stemerdink kwam de gasten van de Zonnebloem uitzwaaien.
Burgemeester Stemerdink kwam de gasten van de Zonnebloem uitzwaaien. Foto: NELLEKE DE VRIES

Gasten genoten van Zonnebloemtocht

Algemeen Regio nieuws

Na twee coronajaren was het voor de Zonnebloem Voorschoten weer mogelijk om de jaarlijkse boottocht te organiseren. Gisteren, donderdag 12 mei gingen de gasten aan boord van een prachtige boot van rederij Van Hulst. Burgemeester Nadine Stemerdink heeft, na een kort praatje met de gasten, het gezelschap goede vaart gewenst en uitgezwaaid. 

De gasten werden na inscheping verwend met koffie en gebak en ‘s middags een luxe lunch met soep en kroket.Het was prachtig weer en de uitzichten door het Groene Hart prachtig. Vanuit Voorschoten voer de boot door Leiden, Leiderdorp, Hazerswoude Rijndijk, Koudekerk a/d Rijn en Alphen a/d Rijn naar Woubrugge. Daar ging de boot het Braassemermeer op om via Oude Wetering en de Kaag weer koers te zetten naar Leiden.

De kapitein loodste de River Queen door 14 bruggen terug naar Voorschoten. Daar stonden de vrijwilligers weer klaar om de gasten van de boot te begeleiden en velen met de auto naar huis te brengen. De gasten kwamen met verwachtingsvolle gezichten ‘s morgens de loopplank op en verlieten ‘s middags blij en dankbaar voor deze mooie dag de boot.

Nelleke de Vries maakte een foto-impressie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 10 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 14 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 15 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 15 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 17 uur geleden