Marlen Visser en haar dochter Ginger schreven een boek over de gevaren van lachgas. Foto: PR
Marlen Visser en haar dochter Ginger schreven een boek over de gevaren van lachgas. Foto: PR

‘Verraderlijk’ patroon over de gevaren van lachgas

Cultuur Kunst & Cultuur

In juni verschijnt de nieuwe Kluitman-novelle Verraderlijk patroon, van auteur Marlen Visser. Het verhaal snijdt een actueel thema aan, waarover nog niet eerder een boek is verschenen: de gevaarlijke gevolgen van het gebruik van lachgas. Marlen schreef de novelle in nauwe samenwerking met haar dochter Ginger (22). Van de Kluitman-novelles zijn inmiddels meer dan 50.000 exemplaren verkocht. 

‘Verraderlijk Patroon’ gaat over de achttienjarige Luca. Ze heeft net haar havodiploma behaald en begint aan een vakantiebaantje in het casino. Luca wordt opgenomen in een groep bevriende collega’s, waarmee ze regelmatig na het werk afspreekt. Tijdens die nachten wordt er niet alleen flink gedronken, maar wordt er ook vrijwel elke keer lachgas gebruikt. Ondanks haar aanvankelijke aarzeling doet Luca toch mee.

Na een woordenwisseling met haar moeder, verblijft Luca een aantal dagen bij haar collega Ricardo. Ricardo blijkt het lachgasgebruik echter niet alleen tot het weekend of feestjes te beperken. Luca laat zich in een roes van verlangen meeslepen, waarna de situatie vreselijk uit de hand loopt.

Marlen Visser woonde in Voorschoten. Ze is auteur, schrijfcoach en onderzoeksjournalist. Haar thrillerdebuut Stem! werd in 2016 genomineerd voor de Schaduwprijs en haar thriller Noodlot behaalde de tweede plaats bij de verkiezing ‘De Beste Nederlandse VrouwenThriller 2020’. In opdracht van Storytel schreef Marlen de luisterserie ‘Latte Macchiato’, die in 2018 tot de Top 5 best beluisterde Originals behoorde. Verraderlijk patroon is haar eerste boek voor young adult-lezers, dat ze in samenwerking met haar dochter Ginger Beek heeft geschreven.

Het boek werd gisteren gepresenteerd op Visser ‘t Hooft in Leiderdorp, de middelbare school waar Marlen en haar dochter Ginger beiden naar toe gingen 

Verraderlijk patroon | Marlen Visser | € 9,95 | 112 pagina’s | verschijnt in juni | Kluitman | isbn 978 90 206 9656 1

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 6 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 11 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 12 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 12 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 13 uur geleden