Afbeelding
Foto: VSK

Nationaal hitteplan vanaf maandag in werking

Algemeen Regio nieuws

De temperaturen lopen de komende dagen hard op. Daarom treedt vanaf maandag 18 juli het Nationaal Hitteplan in werking. Door de hitte in een groot deel van Europa kan er ook smog ontstaan. Daarom geldt tegelijkertijd ook een smogwaarschuwing.

Het hitteplan en de smogwaarschuwing gelden voor het hele land. Het RIVM heeft dit besloten na overleg met het KNMI naar aanleiding van voorspelde aanhoudende hitte. Volgens het KNMI kan het warme weer tot en met woensdag aanhouden.

Het Nationaal Hitteplan dient onder meer om uitdroging en oververhitting te voorkomen. Daarbij gaat het vooral om ouderen, baby’s, chronisch zieken, bewoners van verzorgingshuizen en mensen die in een sociaal isolement leven.

Genoeg drinken, de woning koel houden en inspanning vermijden, is het advies. Ook wordt opgeroepen extra op kwetsbare mensen in de buurt te letten. 

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. 

Meer informatie op de website van het RIVM. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 7 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 11 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 12 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 12 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 14 uur geleden