Afbeelding
Foto: VSK

Gemeente zoekt leerkrachten voor onderwijs Oekraïense vluchtelingen

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten zoekt twee leraren NT2 Nederlands voor het geven van taalonderwijs aan de kinderen van Oekraïense vluchtelingen en statushouders. De lessen starten vanaf september 2022 in de kerk Het Kruispunt aan de Schoolstraat. Ook wordt een docent lichamelijke opvoeding voor sportlessen gezocht.

Er starten twee internationale taalklassen (ITK) voor nieuwkomers tussen de 4 en 12 jaar oud. Mogelijk worden daar later ook internationale Schakelklassen (ISK) aan toegevoegd voor kinderen vanaf 12 jaar tot 18 jaar. Het doel is de kinderen een basisniveau van de Nederlandse taal bij te brengen zodat zij aan het reguliere onderwijs kunnen deelnemen. 

De gemeente zoekt daarom enthousiaste (gepensioneerde of voormalige) docenten van de basisschool of het voortgezet onderwijs. De leraren NT2 geven Nederlandse taalles aan Oekraïense leerlingen en kinderen van statushouders. De docent lichamelijke opvoeding verzorgt bewegingsonderwijs en sport- en spelactiviteiten.

Wilt u helpen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar taalschool@voorschoten.nl of te bellen met het gemeentenummer 14071. De docenten ontvangen een vergoeding voor hun inzet en eventueel een reiskostenvergoeding.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 4 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42