Een druk bezochte nieuwjaarsreceptie bij De Boschbloem
Een druk bezochte nieuwjaarsreceptie bij De Boschbloem Foto's: VSK

Buurthuis De Boschbloem kijkt naar de toekomst

Algemeen Regio nieuws

Buurthuis De Boschbloem groeit en bloeit. Met ruim 500 leden, 50 vrijwilligers en 25 activiteitenbegeleiders is het één van de grotere verenigingen in Voorschoten. Geen wonder dat voorzitter Wim Wolting louter positieve berichten had tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag. 

Het was ook de eerste nieuwjaarsreceptie sinds 2019. ‘Blij dat het weer mag’, aldus Wolting die toch ook nog even terugblikte op de afgelopen jaren want De Boschbloem is flink gegroeid in ledenaantal en ook het aantal activiteiten is uitgebreid. Van onder andere bridge tot klaverjassen, zumba, linedance, tekenen, yoga en tegenwoordig ook het Seniorencafé. 

Ook keek hij terug op de goede samenwerking met de andere buurthuizen en welzijnsorganisaties. Het resulteerde in een huis aan huis krant waarin alle activiteiten werden vermeld. De verhuur van ruimtes aan de Cirkelbus en het Godcentre, zorgt dagelijks voor een gezellige reuring in het pand. ‘Een beetje als ‘busje vertrekt zo….’. Tenslotte vermeldde de voorzitter nog de Parel van Voorschoten die vorig jaar aan Cees Westhoek en Fia Oudshoorn werd uitgereikt. 

‘Sinds kort hebben we ook elke donderdag een warmtekamer waar mensen kunnen komen’, vervolgt Wolting. ‘Het is een nieuwe toevoeging alhoewel ook wij op de centjes moeten letten want de kosten voor verwarming zijn hoog. Dankzij onder andere onze nieuwe penningmeester die met een aantal anderen ons heeft aangespoord de knop om te zetten, hebben we de afgelopen vier maanden zo’n € 2.000,- aan energiekosten kunnen besparen en dat helpt enorm. Overigens kregen we tijdens de bridgeavond wel klachten dat het best koud was dus ik stel voor om meer activiteiten te gaan samenvoegen. Bijvoorbeeld dat de bridgers elk half uur even gaan dansen om warm te worden’, grapt hij. 

Maar de Boschbloem gaat verder. ‘De financiële steun van de gemeente was genereus en de Boschbloem doet mee aan een proefproject energietransitie. Vanaf volgende week wordt er drie warmtepompen geplaatst. Dat is wel even aanpassen maar dat hebben we ervoor over.’

Het bestuur kijkt vooral naar de toekomst. ‘We hebben een mooi collectief dat fijn samenwerkt’, zegt Wolting. ‘Daar gaan we mee door maar dat de vereniging zo bloeit is vooral aan jullie, onze leden, te danken.

Aan het eind bedankt hij Joke Coster die na 35 jaar stopt met de naailessen maar doorgaat als docent klaverjassen samen met Nico Keizer.

Meer weten: Kijk op boschbloem.nl.


Voorzitter Wim Wolting
De dames van het linedancen konden het niet laten
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00